Koronavirüsü Hafife Alanlar Bu Belgeseli Mutlaka İzlemeli


Koronavirüsü Hafife Alanlar Bu Belgeseli Mutlaka İzlemeli

Tamamı yoğun bakımda geçen ve dünyanın pandemiye ilişkin ilk belgesel serisi olma özelliğine sahip TRT’nin “Hastane İstanbul Korona” belgeseli yeni bölümünde çok çarpıcı görüntüleri ekranlara getiriyor.

“Hastane İstanbul Korona” belgeseli yüzyılın salgın mücadelesinde en kritik noktalar olan yoğun bakım servislerine girerek, Türk sağlık çalışanlarının salgına yakalanan hastaları hayatta tutma mücadelesini ekranlara getirmeye devam ediyor. Belgeselin beşinci bölümünde ayrıca yoğun bakım servisindeki oksijen tedavisi gören korona hastalarının nefes alabilme çabaları da koronavirüsün hafife alınmayacağını bir kez daha gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde geçen belgeselin yeni bölümü, izlerken nefesleri kesecek görüntüleri de ekranlara getiriyor. Uzun süre maskeyle çalışmak zorunda olan sağlık çalışanının baygınlık geçirmesine tanıklık edileceği belgeselde, entübe olan hastaların hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesi sorumlusu Dr. Yalım Dikmen’in, salgına yakalanan bir hastanın akciğerlerini dinlediği sırada yüzünde oluşan ifade ise durumun ne kadar vahim olduğunu ekranlara getiriyor.

“Hastane İstanbul Korona” belgeseli yeni bölümü 15 Ağustos Cumartesi saat 22.00’de TRT Belgesel’de.

Kaynak: trthaber.com


Yayın Tarihi: 12/08/2020