Sağlık Çalışanlarımızın Fedakârlıkları Her Türlü Övgünün Üzerindedir


Sağlık Çalışanlarımızın Fedakârlıkları Her Türlü Övgünün Üzerindedir

Samsun Valisi Osman Kaymak ‘14 Mart Tıp Bayramı’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘İnsan sağlığının sürekliliğini ve insanların sağlıklı bireyler olarak hayatlarını devam ettirebilmelerini mümkün kılacak araştırmalar yapmak ve yeni yöntemler geliştirmek tıp biliminin en önemli amaçlarının başında gelmektedir.

Çağdaş medeniyet seviyesinin, insana verilen değer ile doğru orantılı olduğu günümüz dünyasında, insana verilecek değerlerin başında şüphesiz ki sunulan sağlık hizmeti gelmektedir. Karşılık beklemeksizin, büyük bir özveri ve gayret ile görev yapan değerli sağlık çalışanlarımızın fedakârlıkları her türlü övgünün üzerindedir.

Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak bizler; din, dil, ırk, renk, mevki, makam gözetmeksizin insana hizmeti ve insanın derdine derman olmayı insani ve mesleki bir görev olarak bilen sağlık çalışanlarımızın çalışmalarının paha biçilemez olduğunu çok iyi bilmekteyiz.

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK”ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözlerine mazhar olmuş; milli mücadele günlerinden günümüze kadar başarıları ile dünyaya örnek olmuş hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.’


Yayın Tarihi: 13/03/2020