Koronavirüs Bilim Kurulu Toplanacak


Koronavirüs Bilim Kurulu Toplanacak

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında toplantı yapacak.

Sağlık bakanlığı Bilkent Yerleşkesi’nde bugün saat 17:00’de gerçekleşecek toplantının ardından Bakan Koca’nın açıklama yapması bekleniyor.

Aktif vaka sayısı düşmeye devam ediyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 22 Aralık tarihli Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile ilgili mevcut durum değerlendirmesinde ağır hasta sayısı ve aktif vaka sayısının düşmeye devam ettiğini belirterek şu bilgileri paylaştı;

“Bugün tespit edilen 3.309 yeni hastamız var. Ağır hasta sayısı ve aktif vaka sayısı düşmeye devam ediyor. Vakaların azaldığı bu dönemde aile içi bulaşmalar artış gösteriyor. Her yerde tedbirlere uymalıyız. Birlikte mücadele güçlü netice verecek.

Kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarımız düşüyor. Buna rağmen virüsün bulaşma yolları değişmeye başladı. Ev içi bulaşma oranları %85'e kadar yükseldi. Tedbir, tehdit neredeyse oraya odaklanmalı. Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım.“

Toplantının ardından saat 19:00’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın kurulda alınan kararlar ve son gelişmeler hakkında açıklama yapması bekleniyor.


Yayın Tarihi: 22/12/2020