Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “Gerekli Tedbirleri Aldık”


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “Gerekli Tedbirleri Aldık”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, katıldığı Anadolu Ajansı Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs konusunda Türkiye’nin hangi önlemleri alacağına ilişkin soru üzerine Bakan Koca, şunları kaydetti:

“Gelen hastaların ateş, öksürük ve nefes güçlüğü olma durumunda arkadaşların, sağlık ekibinin özellikle denetim yaptığı, riskli bir hastayı da karantina odamıza alıp özel ambulansla belirlenen hastaneye götürülmesi şeklinde bizim şu an bir hazırlığımız var” ifadelerini kullandı.

ABD’de de dün itibarıyla bir vakanın görüldüğünü hatırlatan Koca, “Türkiye’nin herhangi bir risk taşımadığını ama özellikle transportta geçişle bunun taşınabilir olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili de Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğümüz 7/24 saat, gece gündüz, cumartesi pazar demeden aktif, hem liman hem de havaalanında yakın takip içerisinde. DSÖ’nün bu anlamdaki önerilerini de hemen devreye sokmak noktasında bir gayret içerisindeyiz. Termal kameralar dahil olmak üzere hazırlıklarımızı yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca, “Bugün itibarıyla Bakanlığımızda bir risk değerlendirme toplantısı yapılacak. Bu tedbirlerimizi alma noktasında bir gayret olduğunu, ciddi bir risk taşıdığımız anlamına gelmediğini özellikle altını çizerek söylüyorum” dedi.

Kaynak: saglik.gov.tr


Yayın Tarihi: 23/01/2020