Rize’de Aşırı Yağışlar Sel Felaketine Dönüştü


Rize’de Aşırı Yağışlar Sel Felaketine Dönüştü

Doğu Karadeniz Bölgesinde ve Rize’de dün itibariyle başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak yağışlar; Rize’de başta Güneysu ve Merkez İlçeye bağlı Muradiye ve Salarha Beldeleri olmak üzere İyidere, Derepazarı, Çayeli, Ardeşen, İkizdere ve Fındıklı ilçelerinde hasarlara neden oldu.

İl genelince çok sayıda otomobilde sel suları ve heyelan nedeniyle maddi hasar meydana gelirken, yoğun yağmur sonucu merkez ve ilçelerde zemin kattaki dükkanlarda su baskını nedeniyle hasar oluştu.

Hayatın normale dönmesi, vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için Karayolları, İl Özel İdaresi, DSİ ve belediye ekipleri ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ekiplerince gerekli çalışmalar başlatıldı.

Bakanlar sel bilgesinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgede çalışmaları yerinde takip ettiler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde 153 vatandaşın kurtarıldığını 11 vatandaşın ise kayıp olduğunu bildirdi.

Sel felaketinde şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 6 olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yakından takip ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da meydana gelen sel ve heyelan sonrası bölgenin durumunu ve arama-kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyor.

Olayın hemen ardından ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Giresun'a gönderen Erdoğan, gece boyunca ve sabah, bölgenin durumu ve arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı.

Yaşanan sel ve heyelanda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların sarılması için devletin tüm imkanlarıyla seferber edilmesi ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılması talimatını verdi.

 


Yayın Tarihi: 22/08/2020