Pırlantaya Olan İlgi Artıyor


Pırlantaya Olan İlgi Artıyor

Samsun’da faaliyet gösteren Vizyon Kuyumcu Sahibi Osman Türk, evlilik tekliflerinin olmazsa olmazı haline gelen pırlanta yüzüğe karşı ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Vatandaşın pırlantaya olan ilgisinin günden güne arttığını kaydeden Vizyon Kuyumcu Sahibi Osman Türk, “Eskiden evlenme teklifi normal bir tektaş ile yapılırken şimdi ise pırlantasız evlenme teklifinin eksik kaldığını belirtti. Türk, Pırlanta dünyada nadir bulunan bir taş olduğunu, sıcak soğuk ve şiddete karşı dayanıklılık gösterdiği için pırlantanın eşlere hayatlarında tüm zorluklara karşı beraber dayanma gücü taşıdığına inanıldığını söyledi. Aynı zamanda bir bayanın gelinlikten sonra saklayabileceği çocuklarına hatıra bırakacağı bir takı olduğunu belirtirken Türk Lirası karşısında da değer kaybetmeyen, eşsiz bir takı olduğunu, tasarruf özelliği olmamasına rağmen altın karşısında dolar fiyatının aşağı inmesi ile birlikte dolara endeksli olan fiyatı alınabilecek seviyede kalmasına neden oldu. Böylelikle pırlanta cazibesini koruyor” dedi.

PIRLANTANIN BELİRLEYİCİ ÖZELLİKLERİ

Osman Türk, “Bir pırlantanın değeri doğada ne kadar nadir bulunduğuna, fiyatı ise dört özelliğine bağlıdır. Çıplak gözle bakıldığında aynı görünse de hiçbir pırlanta diğerinin aynısı değildir. Aynı karat ağırlığındaki iki pırlantanın fiyatının neden farklı olduğu 4C bilgilerine bağlıdır” diye kaydetti. Sertifikasız pırlanta alınmaması konusunda tüketicileri uyaran Türk, altın onsundaki artışa da değinerek “düğün sezonuna denk gelen ABD ve İran’ın savaş senaryoları ABD Merkez Bankası’nın faiz açıklaması ile dünya da altının ons fiyatını 1418 dolar seviyesine kadar çıkardı. Düğün yapacaklar kara kara düşünmeye başladı. Buruk ve borç batağında düğün yapmaya hazırlanan düğün sahipleri bir tarafta düşünürken takı takacaklar da bu düşünceden nasibini alıyor” diye ifade etti.


Yayın Tarihi: 26/06/2019