OSKİ Abone Görevlilerine Eğitim Verildi


OSKİ Abone Görevlilerine Eğitim Verildi

OSKİ bünyesinde Ordu’nun 19 ilçesinde abone biriminde çalışan personellere, şef ve şube müdürlerine Abone ve Tahakkuk Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan abone ve tahakkuk işlemleri hakkında eğitim verildi.

OSKİ Genel Müdürlüğü idari hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime Genel Müdür Fatih Yürük, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan ile Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Resul Gürel de katılım sağladı.

EĞİTİMLER UYGULAMALI OLARAK VERİLDİ

Abone ve Tahakkuk Kontrol Şube Müdürü Okan Karadağ tarafından tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliği ile uygulama yönergesinin değişen ve düzenlenen maddeleri ve bunların sistemde ve sahada uygulanması konusunda sunum eşliğinde eğitim verildi. Tarife grupları, güvence bedelleri ve iadesi, abonenin sayaç okuma esnasında evde bulunmaması, kapı kilitli gibi durumlarda sayaç okuma ihbarnamesinin uygulanması, 10 yılını dolduran sayaçların değişimi, okuma sonucunda itirazların nasıl yapılacağı, taksitlendirme işlemlerinin nasıl ve hangi yetkilerle yapılacağı, kapanma ve açma işlemleri, ilçe belediyelerince yapılan su abone sözleşmelerinin OSKİ Genel Müdürlüğü ile yapılarak yenilenmesi gibi bir çok abone işlemlerini ilgilendiren konular hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca daha önce ilçe belediyeleriyle su abone sözleşmesi imzalayan vatandaşlarımızın en yakın OSKİ Şube Müdürlükleri ve şefliklerine uğrayarak OSKİ Genel Müdürlüğü ile sözleşme imzalaması halinde bu konuda gerekli çalışmaların yapılması ve abonelere yardımcı olunması gerektiği belirtildi. Şehit yakınları, gaziler ve %40 üzerinden raporu bulunan engelli vatandaşlarımızın gerekli belgelerle başvurmaları halinde %50 fiyat indiriminden faydalanabileceği anlatıldı.

ÖZVERİLİ VE YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; “ Yeni kurulan bir kurumuz ve her alanda yapılacak, tamamlanacak birçok işimiz var. Abone bu işlerin ilk etabını oluşturuyor. Abone konusunda kendinizi sürekli geliştirmeliyiz, vatandaşlarımızı memnun etmek adına özverili ve yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.

ABONE KONUSUNDA BÜTÜNLÜK SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan; “ İlçe Şefliklerimiz, Şube Müdürlüklerimiz ve Genel Müdürlüğümüzde aboneyi ilgilendiren personellerin tamamının katılım sağladığı eğitim ile abone konusunda bir bütünlük sağlamaya çalışacağız “dedi.


Yayın Tarihi: 21/01/2016