Ordu’da Cam Sanat Atölyesi Kuruluyor


Ordu’da Cam Sanat Atölyesi Kuruluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan biri olan cam sanatını gelecek kuşaklara aktarmak ve vatandaşların ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Mahallesi’nde tarihi kilisenin bulunduğu Menekşe Sokak’ta Cam Sanat Atölyesi kuruyor.

“KURSİYERLER CAM SANATKÂRI OLARAK KURSTAN MEZUN OLACAK”

Büyükşehir Belediyesinin hayata geçireceği Cam Sanat Atölyesinde cam sanatına gönül vermiş kursiyerlere usta öğreticiler eşliğinde eğitim verilecek. Aldıkları eğitim sonrası kursiyerler cam sanatkârı olarak kurstan mezun olacak ve kendi iş yerlerini açabilme imkânı bulacaklar.

KURS BAŞVURULARI ORMEK’TE YAPILACAK

Cam sanat kursuna başvurular 24 Şubat 2020 Pazartesi tarihinde başlayacak ve 4 Mart 2020 Çarşamba günü sona erecek. Kurs başvuruları Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Merkezinde (ORMEK) yapılacak. 6 Mart 2020 Cuma günü yapılacak olan mülakat sonucu belirlenecek 25 kursiyer ile eğitimler 16 Mart 2020 Pazartesi günü başlayacak. Kursa katılabilme şartları ise 18 yaş üstü olmak ve sağlık koşullarının kursa katılmaya elverişli olması olarak belirlendi.


Yayın Tarihi: 24/02/2020