İlkadım’da Yaz Spor Okullarına Görkemli Açılış


İlkadım’da Yaz Spor Okullarına Görkemli Açılış

2007 yılında hizmete açtığımız Mete Adanır Spor Salonumuzda günümüze kadar çak başarılı sporcular yetiştirmenin onur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz diyen Erdoğan Tok,” Gençlerimize başarılarından ötürü tek tek teşekkür ediyor ve başarılarının devamını için bizler elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız sizlerde elinizden gelenini yapın.” dedi.

Mete Adanır Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen İlkadım Belediyesinin Yaz Spor Okulları Açılış Programı ve Başarılı Sporcuların Ödül Töreni’ne İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Malkoç, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Hak-İş Konfederasyonu Samsun Temsilcisi Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, İlkadım İlçesi Muhtarları, İlkadım Belediyesi Spor Koordinatörü Üzeyir Kodan ve çok sayıda İlkadımlı vatandaş katıldı.

BAŞKAN TOK “ SAMSUNUMUZUN EN BÜYÜK SPOR KULÜBÜNE SAHİP OLAN BELEDİYEYİZ”

Sağlıklı bir neslin yetişmesi için, Türk Sporuna her alanda gönül veren ve hizmet eden çok değerli hemşerilerim Yaz Spor Okulları Açılış Programı ve Başarılı Sporcuları Ödüllendirme Törenimize Hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyen Başkan Tok, “Biz İlkadım Belediyesi olarak her yıl Türk Sporuna ve gençliğimize büyük oranlarda maddi ve manevi yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu salonumuzda yaklaşık 13 bin her yaştan insanımız 14 farklı branşta sportif faaliyetlerini sürdürüyor. 2500 civarındaki lisanslı sporcu sayısı ile Samsunumuzun en büyük Spor Kulübüne sahip olan belediyemiz ulusal ve uluslararası müsabakalarda dünya çapında başarılarla göğsümüzü kabartıyor ve bayrağımızı dalgalandırıyor. Bizim en büyük ve gurur ve övünç kaynağımız bu. Çünkü gençliğimize yaptığımız yatırım geleceğimize yaptığımız yatırımdır. Bu anlayışla şehrimize Halı Sahalar, Gençlik Merkezleri, Yeni Parklar, Oyun Alanları, Kültür Merkezleri, Semt Spor Sahaları, Okul Spor Alanları, kazandırarak 7’ den 70’e her yaştan insanı sporla buluşturacak alt yapıyı oluşturuyor ve sağlıklı bir nesil yetişmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

BAŞKAN TOK “İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

“İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” vurgusu yapan Başkan Tok, “ Bu ilke doğrultusunda sosyal sanatsal kültürel sportif projelerimize ve yatırımlarımıza yön veriyoruz. Gençlerimizi sokaktan madde bağımlılığından işsizliğin pençesinden kurtarmanın yolu işte buralardan geçiyor. Çünkü spor disiplin demek, spor sağlıklı yaşam demek spor ahlak demektir. Kısaca en güzel en kalıcı en doğru yatırım insana olan yatırımdır. Atalarımızın bizlere öğrettiği gibi” ifadelerini kullandı.

DEMİRCAN, “BELEDİYEMİZİN GENÇLERE YÖNELİK YAPTIĞI GÜZEL BİR HİZMETE BUGÜN ŞAHİT OLDUK.”

İlkadım Belediyesi tarafından her yaz düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın açılış törenine katılarak gençlere başarılar dileyen Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, “Türkiye’nin geleceğini gençlerimizle birlikte kurguluyoruz. Hep birlikte Belediyemizin gençlere yönelik yaptığı güzel bir hizmete bugün şahit olduk. Türkiye’nin gelişmesi için önce zihniyetin değişmesi gerekiyordu, o değişti. Zihniyet değişikliğiyle birlikte insan merkezli anlayış geldi. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı geldi. İnsanı esas alan bir anlayışla Türkiye geleceğini en güzel şekilde kurguluyor ve kurgulayacak. Gençlerimizin yaz tatilinde spor etkinlikleriyle vücutlarının gelişmesi, zihinlerinin dinlenmesiyle geleceğe hazır hale gelmesinin eğitim dönemine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 08/06/2018