ORMEK’e İlgi Her Geçen Gün Artıyor


ORMEK’e İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesinin sosyal hayata kazandırdığı en önemli projelerinden biri olan Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl eğitim öğretim sezonu boyunca 9 bin 869 kişinin eğitim aldığı ORMEK’te bu yılın ilk altı ayındaki sayı 6 bin 462’ye ulaştı.

Sanatsal ve mesleki eğitim konusunda öncülük ederek vatandaşların sanatın birçok dalıyla ilgili yeteneklerini ortaya çıkarıp hobilerini geliştirmeyi ve iş istihdamına yönelik önemli bir referans olmayı amaçlayan ORMEK, yeni eğitim öğretim yılında da talep görmeye devam ediyor.

İLK ALTI AYDA SAYI 6 BİN 462 OLDU

Kişisel gelişim, meslek edindirme, dil öğrenimi ve hobi başlıkları altında Altınordu ilçesinde 43, Ünye ilçesinde 50 ve Fatsa ilçesinde 52 branşta eğitim verdiklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl 187 branşta toplam 9 bin 869 kişi eğitim almıştı. Bu yıl ise eğitim öğretim yılının henüz yarısına gelmemize rağmen kursiyer başvuru sayısında önemli rakamlara ulaştık. Bugün itibarıyla Altınordu ilçemizde 2 bin 260, Fatsa ilçemizde 2 bin 140 ve Ünye ilçemizde 2 bin 62 kursiyerimiz ORMEK şubelerimizde eğitim alıyor. Yılsonuna kadar açılacak olan diğer branşlarla birlikte rekor kırmayı hedefliyoruz” dedi.

EL EMEĞİ ÇARŞISI BÜTÇEYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Başkan Yılmaz Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere ait çalışmaların yer aldığı yıl sonu karma sergileri ile kursiyerlerin ortaya çıkardıkları eserleri sergileme fırsatı bulduklarını belirterek, “Kurs merkezlerimizde vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda 500 farklı branşta ücretsiz kurs açabiliyoruz. Bu kurslarda ortaya çıkan el emeği ürünlerini de sanat galerimizde sergileyebiliyoruz. Bu da vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyor. Kısa bir süre önce Altınordu ilçe merkezimizde El Emeği Çarşımızı hizmete açarak kursiyerlerimize, aldıkları eğitimle bundan sonra ortaya çıkaracakları ürünleri sergileme ve satışını yapma imkânı sağladık. Böylece kursiyerlerimizin aile ekonomilerine sağlayacakları katkı noktasında önemli bir adım attık. El Emeği Çarşımız halkımızdan büyük ilgi görüyor. Belediyeciliği sadece teknik yatırımlardan ibaret görmeyen Ordu Büyükşehir Belediyemiz, sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu alanda da kendini hissettiren bir yerel yönetim olmuştur” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 06/12/2017