Ordu’ya 17 Miyar TL Kamu Yatırımı Yaptık


Ordu’ya 17 Miyar TL Kamu Yatırımı Yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Türkiye'nin terörle mücadelesinin devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da Orduluların devletin yanında durduğunu söyledi.

BUGÜNE KADAR HİÇBİR İKTİDAR ORDU’YA BÖYLESİNE YATIRIM YAPMADI

Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’ya yapılacak yatırımlarla ilgili önemli mesajlar vererek, "Ordu ilimize son 14 yılda 17 milyar TL devlet yatırımı yapıldı. Bugüne kadar gelen hiçbir iktidar Ordu’ya böylesine yatırım yapmadı. Biten yatırımları bir kenara bırakıyorum. Onları zaten günlük hayatınızda kullanıyor ve yaşıyorsunuz. Ordu’nun trafiğine önemli katkısı olacak çevre yolunu inşallah bu yıl tamamen bitiriyoruz” dedi.

800 YATAKLI DEVLET HASTANESİNİ ORDU’YA KAZANDIRIYORUZ

Tamamlanan 30 sağlık tesisine ilave olarak Ordu’ya 800 yataklı bir devlet hastanesi kazandıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yapılacak hastanemiz, 5 yıldızlı otel gibi olacak. Ordulu hemşehrilerime insanca tedavi imkânlarının sağlandığı bir hastane inşa edeceğiz. İnşallah 2019 yılı sonuna kadar bu hastanemiz hizmete girecek. Ordu’yu da içine alan Doğu Karadeniz Gelişim Projesi’ni, 2019 yılına kadar 30 milyar TL’lik bir yatırımla tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ, "BİZ CUMHURBAŞKANIMIZDAN NE İSTEDİYSEK YERİNE GETİRDİ"

Program öncesi vatandaşlara hitap eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Büyükşehir olduktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize havalimanı açılışının ardından ilk ziyareti. Büyükşehir Belediyesi olarak, yağmura karşı tedbirimizi aldık, yağmurluk ve şemsiye dağıtımı yaptık. Şarkılarda söylendiği gibi beraber ıslandık biz bu yağmurda. Tüm bu emeklerimiz, dünya liderimiz için değer çünkü biz Cumhurbaşkanımızdan hangi talepte bulunduysak sağolsun yerine getirdi. İktidara geldiğimizde %42 ile başlayan destek yerel seçimlerde %64’lere yükseldi. 20 belediyenin 20’sini de Ak Partili yönetimlere teslim ettiniz. Sizleri yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Enver Yılmaz’ın ardından birer konuşma yaparak halka hitap eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, referandum öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı coşkuyla karşılayan Ordululara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meydanındaki programının ardından, Ordu Valiliğine geçti. Burada, Şeref Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan Ordu hakkında brifing aldıktan sonra Giresun’daki programa gitmek üzere Ordu'dan ayrıldı.


Yayın Tarihi: 12/04/2017