Ordu’da Kar Yağışı Etkisini Gösteriyor


Ordu’da Kar Yağışı Etkisini Gösteriyor

Öncelik hasta ve cenazeler

Yurdun büyük bir bölümünde hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı bölgemizde de etkisini göstermeye devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, il genelinde yükseklerde ortalama kar kalınlığının yer yer 60 ile 100 cm arasında değiştiğini belirterek ekiplerin yoğun kar yağışı ve zorlu arazi koşullarına rağmen il genelinde sabah saatlerine kadar 65 hasta ve 29 cenaze için müdahalede bulunduğunu açıkladı.

 “92 EKİPLE KAR MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR”

Toplam 92 ekiple kar mücadelesinin sürdüğünü ifade eden Başkan Engin Tekintaş, “349 araç ve iş makinası, 92 ekip ve 450 personelle karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz il genelinde 65 hasta ve 29 cenaze için müdahale etti. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelere gitmek için yola çıkan vatandaşlarımız araçlarında kış lastiği, zincir ve çekme halatı bulundursunlar” şeklinde konuştu.

“KAR KALINLIĞI YÜKSEK KESİMLERDE 100 CM’YE ULAŞTI”

Salı günü akşam saatlerinde başlayarak etkisini özellikle yüksek rakımlı ilçelerde hissettiren kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin teyakkuzda olduğunu söyleyen Başkan Tekintaş, “Kar yağışı 19 ilçemizin tamamında etkili oldu. Akkuş ilçemizde kar kalınlığı 100 cm’ye ulaştı. İl genelinde ortalama 56 cm kar bulunuyor. 771 mahalle yolunun 645’i kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Ekiplerimiz 41 mahalle yolunu ulaşıma açtı. Açılmayı bekleyen diğer mahalle yollarında ekiplerimiz etkin bir şekilde mücadelesini sürdürüyor. Kar yağışının devam ediyor olması çalışmalarımızı zorlaştırıyor. Kar yağışının durmasına müteakip ana arterleri 24 saat, ara arterlerin ise 72 saat içerisinde açmayı hedefliyoruz” dedi.

“EKİPLERİMİZİN ÖNCELİĞİ, HASTA VE CENAZE HİZMETLERİDİR”

Başkan Tekintaş kar yağışının etkili olduğu yerlerle ilgili vatandaşlardan gelen ihbarların değerlendirildiğini söylerken, “Yapılan asılsız ihbarlar ile çalışmaların aksamaya uğrayabileceğine geçmiş yıllarda tanık olmuştuk. Bu durum karla mücadele çalışmalarında önemli zaman kaybına neden oluyor. Ekiplerimizin önceliği hasta ve cenaze hizmetleridir. Vatandaşlarımız yaşayabilecekleri sorunlarda 444 10 52 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir” dedi.


Yayın Tarihi: 08/01/2019