Ordu Ulusal 4.Kitap Fuarı Kapılarını Açtı


Ordu Ulusal 4.Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan Ordu Ulusal 4.Kitap Fuarı düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Sosyal projeler alanında çalışmalar yürüten Altınordu Belediyesi bu alanda daha önceki yıllarda başlattığı, kitapseverlerin yazarlarla buluştuğu Ordu Ulusal Kitap Fuarı’nın 4’üncüsünü hayata geçiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği Koordinasyonu’nda Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan Ordu Ulusal 4.Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Tayfun Gürsoy Parkı’nda düzenlenen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı ve Ordu Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe kaymakamları, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “ÇOK KAPSAMLI BİR FUARI VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK”

154 yayınevinin bulunacağı ve 72 yazarın okuyucuları ile buluşacağı Ordu Ulusal 4.Kitap Fuarı’nın açılış konuşmasını yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, inandıkları bir etkinliği gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Çok kapsamlı bir kitap fuarının Ordululara hizmet edeceğini ve ilerleyen yıllarda daha gelişerek devam edeceğini ifade eden Başkan Tekintaş, “İnandığımız bir şeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın kitapla buluşmasını, oku, okut ve dünyayı aydınlat sloganıyla 4’üncüsünü buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz. Yurdun çeşitli yerlerinde yapılan kitap fuarlarını kalıcı hale getirerek daha geniş platformlara yaymak ve okuma arzusu olan herkese ulaştırmak bizim görevimiz ve bu görevi yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz. 29 Ekim gününe kadar devam edecek olan fuarımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. 154 yayınevinin ve aynı zaman da 72 yazarın bulunacağı fuarın Altınordu Belediyemiz tarafından gerçekleştirilmesinin mutluluğu ile fuarımızın güzelliklerle geçmesini temenni ediyorum” dedi.

VALİ YAVUZ: “KİTAP FUARI OKUMA ALIŞKANLIĞINA KATKI SUNACAKTIR”

Açılışta konuşan Ordu Valisi Seddar Yavuz, düzenlenen fuarın önemine vurgu yaptı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ordu Ulusal Kitap Fuarı’nın okuma alışkanlığına katkı sunmasını istediklerini dile getiren Vali Yavuz, “Ordu özellikle bilim dünyasında, devlet dünyasında ve gönül dünyasında çok sayıda insanı kazandırdığını ve milletimizin emrine sunduğunu memnuniyetle görüyoruz.  Bu durumunda şehrimizin onur ve gurur duyulan bir tarafı olduğunu düşünüyorum.  Bizin dinimiz ‘oku’ emri ile başlar, bugün İslam dünyasının içerisinde bulunduğu fetret, acı, kan ve gözyaşının en önemli sebeplerinden bir tanesi okumaktan, ilimden, irfandan uzaklaşmamız ve maalesef çoraklaşmamızdır. Bu kitap fuarının düzenlenmesinde Kültür ve Turizm Bakanımızın çok katkıları oldu, Valiliğimizin koordinatörlüğünde Altınordu Belediye Başkanımız ve ekibi büyük emek sarf etti. Bu kitap fuarının daha çok kitap okumaya vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: “KİTAP FUARLARI BELEDİYELERİMİZİN YAPTIĞI EN İYİ FAALİYETLERDEN BİR TANESİ”

Altınordu ilçesinde gerçekleştirilen Ordu Ulusal 4. Kitap Fuarı’na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise konuşmasında belediyelerin yaptığı en hayırlı faaliyetlerden birini kitap fuarları olduğunu belirtti. Kitabın ve kitap okumanın önemine vurgu yapan Erbaş,

“Açılışların en kutsalın da sizlerle buluştuk. Kitap fuarı belediyelerimizin yapmış olduğu faaliyetlerin en hayırlısı. İnşallah bu kitap fuarı, kardeşlerimizin, hemşehrilerimizin daha çok kitap okumasına vesile olacaktır. Bizler kitaba ne kadar yakın durursak, medeniyet olarak o kadar yükseliriz, tarih bunun şahididir. Her ilim öğrenilmek için, her kitap ise okunmak için yazılmıştır. Okuma alışkanlığımızı her geçen gün daha da arttırmamız lazım.  Düzenlenen bu tür kitap fuarları okuma oranları yukarı seviyeye çekmeye katkı sağlayacaktır. Bu fuarların düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KURTULMUŞ: “KİTABA ÖNEM VEREN BİR MEDENİYETİN MENSUPLARIYIZ”

Kitap Fuarı’nın açılışına katılarak söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, kitaba önem veren bir medeniyete sahip olduklarını vurguladı.  Ordu’da bu tür fuarların yapılıyor olmasının genç nesillere katkı sunacağına vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, “Kitaba önem veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Sanatını, kültürünü kitap üzerinden şekillendirmeye çalışan bir milletiz. Özellikle üniversitenin geliştiği bir şehirde bu denli güzel bir kitap fuarının yapılıyor olması Ordu’da genç neslin kitaba yakın olmasına katkı sunacaktır, bu durumun gelişerek devam etmesini temenni ediyorum. Kitaba ne kadar yakınlaşırsak, aslımızı da o kadar yakınlaşıyoruz. Kitaptan ne kadar uzaklaşırsak, aslımızdan da o kadar uzaklaşıyoruz. Bu sebeple 4’üncüsü düzenlenen kitap fuarının çok önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu fuarda emeği bulunan Altınordu Belediyemizi ve Ordu Valiliğimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile Ordu Ulusal 4. Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesilmesinin ardından protokol üyeleri fuar alanını gezerek yayınevleri temsilcilerine başarılar dilediler.


Yayın Tarihi: 20/10/2017