Ordu 3. Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı Açılıyor


Ordu 3. Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı Açılıyor

Ordu’da geçtiğimiz yıllarda 2 kez düzenlenen “Ordu Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı”nın, bu yıl 3’üncüsü düzenleniyor.

Ordu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Ordu 3. Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı”, 21-30 Ekim 2016 tarihleri arasında, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM) fuayesinde gerçekleştirilecek.

“Ordu 3. Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı’nın, toplumumuzda kültür potansiyelinin genişletilmesi, sosyal refahın artırılması, okuma alışkanlığının kazandırılması, toplumumuzun eğitim seviyesinin daha ileri bir seviyeye çıkartılması, aynı zamanda yazar, yayınevi ve dağıtımcılarının Ordu’da buluşturulması amacıyla düzenlendiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “Birincisini 28 Mart–01 Nisan 2012 tarihleri arasında, ikincisini 24–31 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz ‘Kitap Fuarı’nın, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Daha önce 2 kez yapılan ‘Kitap Fuarı’nın Ordu’ya kültürel açıdan sayısız faydasının olduğunu gördük” dedi.

Toplumda okuma alışkanlığının az olduğunu dile getiren Uğur Toparlak, “Ülkemizde ekonomik, sosyal ve siyasal alanda önemli gelişmeler olmasına rağmen kitap, dergi, gazete okuma ve önemi konusunda hala problemlerimiz devam etmektedir. Bu sorunu çözecek olan kişiler ise sadece ve sadece kitap okuma alışkanlığını kazanan gençler olacaktır. Dünyada hızla meydana gelen bu değişmeler ve gelişmelere ulaşmanın ve bu yarışta Ülkemizin geri kalmamasının en önemli yolu hiç kuşkusuz okumaktır. Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süresi geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Sahip oldukları bilgilerin %60’ını bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülke toplulukları, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşlarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı, öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi mutlaka gereken bir alışkanlıktır. Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise, aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, insana geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneğini kazandırır. Ayrıca, okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte ve kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Bu düşünce insanın kapasitesini ve kültür düzeyini artırır. Ordu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Altınordu Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenleyeceği “Ordu 3.Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı”nın amacı, gelecekte başta ülkemizi ve ilimizi yönetecek olan gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırarak, ülkemizin her alanda daha da ileriye götürülmesini sağlamaktır” diye konuştu.

“Ordu 3. Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı’na 52 yayınevinin katılacağını belirten Uğur Toparlak, “Fuar süresince çeşitli söyleşiler, sergiler, yazarların imza günleri, tiyatro ve konferans gerçekleştirilerek, kitaba ve sanata duyarlı olan halkımızın sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunulacak olan Kitap Fuarına tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 18/10/2016