Halit Doğan’dan Kongre ve Kültür Merkezi Müjdesi


Halit Doğan’dan Kongre ve Kültür Merkezi Müjdesi

Sanatın ve sanatçının yanında olan, kültür ve sanat programlarına önem veren AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Samsun’a kazandıracakları Kongre ve Kültür Merkezinin müjdesini verdi.

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Samsun’a günümüz koşullarına uygun, modern ve çok kapsamlı bir Kongre ve Kültür Merkezi kazandıracaklarını belirtti.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Kültür ve sanat faaliyetleri “İleri Samsun” hedefimizin olmazsa olmazı. Her şeyin en güzeline layık olan Samsun’umuza çok yakışacak bir kongre ve kültür merkezi kazandıracağız. Samsun’umuzda en büyük salonumuz 600 kişilik. Biz 2 bin 122 kişilik büyük salon, 758 kişilik küçük salon, 2250 kişilik balo salonu, 90 kişilik oda tiyatrosu ve diğer donatı alanları olan bir Kongre-Kültür merkezini Samsun’umuza kazandıracağız. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü öncesi şehrimize kazandıracağımız geniş kapsamlı, günümüz standartlarına uygun bir Kongre ve Kültür Merkezinin de müjdesini vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Samsun'umuz doğal, tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan sahip olduğu zenginliklerle Karadeniz Bölgesi'nde fark oluşturan, ön plana çıkan, potansiyeli ile adından söz ettiren bir şehir. Bereketli ovaları tarımsal üretimdeki özel statüsü, binlerce yıllık tarihi geçmişin izlerini taşıyan turizm potansiyeli, doğal güzellikleri, kültür ve sanat birikimi ile tam bir cazibe merkezinde yaşıyoruz. Biz her alanda ileri gideceğiz diyerek yola çıktık. Bu doğrultuda şehrimize kazandıracağımız Kongre ve Kültür Merkezimiz ile potansiyelimizin harekete geçmesine katkı sağlayacak, şehrimizin sosyal ve kültürel hayatının zenginleşmesine katkı sunacağız” şeklinde konuştu.

SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsun'umuz, kültürel zenginliğin yaşandığı bir yer. Türkiye'nin sayılı Devlet Opera ve Balesi şehrimizde yer alıyor. Öğrencilerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız her kesimden insanımız sanata kültüre meraklı. Biz bu zenginliği daha da ileri taşıyacak, bir ihtiyacı gideceğiz. Samsun’un kültür ve sanat şehri olma hedefine katkı sunacak Kongre ve Kültür Merkezi Projesi ile şehrimizi bir adım daha ileri taşıyacağız. Kentin önemli lokasyonlarından biri olan OMÜ Kampüsünde inşa etmeyi planladığımız ve önemli fonksiyonları bünyesinde barındıracak proje, kongre turizminde adından söz ettirecek. Bu proje hayata geçtiğinde Samsun ulusal ve uluslararası birçok kongreye ev sahipliği yapacak. Hem şehrimizin turizmini canlanacak hem insanlarımız mutlu olacak. Her anlamda Samsun'umuz kazanacak” ifadelerini kullandı.

 


Yayın Tarihi: 27/03/2024 - 13:31