Öne Çık Hayat Kurtar


Öne Çık Hayat Kurtar

Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı ortak organizasyonu olan TÜRKÖK, Türkiye ve yurtdışında kan hastalıkları ile yaşam mücadelesi veren yüzlerce hastaya umut ışığı olmaktadır.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hakan Özcan, Pediatrik Kemik İliği Merkezi’nin 2012 yılında büyük bir yatırımla ülkemizde tedavi görmeyi bekleyen çocuklarımıza umut olmak adına kurulduğunu ifade ederek, TÜRKÖK ile yaptığımız donör organizasyonunda hekimlerimiz, hastane personelimiz, hasta ve hasta yakınlarımız ile kan bağışı ve kök hücre donörü olarak,  kemik iliği nakli ile ilgili farkındalık oluşturmak için nakil ünitemizin 5. kuruluş yıldönümünde destek olduk.

Hastanemizin 1200 personelinin tamamı birer tüp kan bağışında bulunarak ilik bağışçısı adayı oldu. Türkiye’de aranan donör dokularına uygun bir doku bulunursa, genişletilmiş testlere o kişiler üzerinden donör bağışı işlemlerine devam edilecek. Bu anlamda bir özel hastane olarak Türkiye’nin ilk ‘Donör Bağışçısı Hastanesi’ unvanına sahip olmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Amacımız öncelikle sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak ve bu konuya herkesin dikkatini çekmek” dedi.

Kampanyaya Samsun Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram,  Türk Kızılayı Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Özil, Türk Kızılayı Ürün İşlem ve Dağıtım Birim Sorumlusu Dr. Nurettin Erol da katıldı.


Yayın Tarihi: 19/01/2018