OMÜ Seferleri Başlıyor


OMÜ Seferleri Başlıyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kampüsü içerisindeki tramvay seferlerinin cuma sabahı başlayacağını açıkladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 3'üncü Etap OMÜ Kampüsiçi Raylı Sistem Hattı'nın tamamlandığını belirterek, "Üniversite içerisindeki tramvay seferlerimizi cuma sabahı başlatıyoruz" açıklamasında bulundu.

SAMULAŞ VE BÜYÜKŞEHİR'İN EN GÖRKEMLİ YATIRIMI

Büyükşehir Belediyesi Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş.(SAMULAŞ) bünyesinde hizmet veren OMÜ-Tekkeköy arasındaki 29 kilometrelik raylı sistem hattının OMÜ 3'üncü Etabı ile birlikte 35 kilometreye ulaştığını belirten Başkan Mustafa Demir, "Samsun Hafif Raylı Sistem hattı, ana hat güzergâhı 1'inci Etap, 2'nci Etap ve son olarak OMÜ kampüsü içerisine kadar ulaşan 3'üncü Etap ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin ve SAMULAŞ'ın en önemli, en görkemli yatırımlarından ve en önemli ulaşım hizmetlerinden birisi haline gelmiştir" dedi.

İŞTE YENİ İSTASYONLARIN İSİMLERİ

Cuma günü hizmete girecek yeni hat ile birlikte doğudan batıya istasyon sayısının 43'e yükseldiğini hatırlatan Başkan Mustafa Demir, "6 kilometrelik OMÜ Kampüs İçi Hattı'nda bu yeni istasyonlar, Lojmanlar,

Tıp Fakültesi,

Diş Hekimliği Fakültesi,

Sağlık Bilimleri,

Yaşam Merkezi,

Eğitim Fakültesi ve

Yurtlar olarak adlandırıldı. Yeni istasyonlarımızla birlikte hastalarımız, hasta yakınlarımız, akademik ve idari personel ve kıymetli öğrencilerimiz, Tıp Fakültesi ve Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi ile BESYO, Sağlık Bilimleri, İlahiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi'ne kolaylıkla ulaşım sağlayabileceklerdir. Yeni hattımız şimdiden üniversitemize ve Samsunumuz'a hayırlı olsun" diye konuştu.

140 MİLYON LİRALIK TASARRUF!

SAMULAŞ yöneticileri ile birlikte yaptıkları planlamayla yeni OMÜ Kampüs İçi Hattı'nda mevcut kapasiteyi kullandıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yeni hat planlandığında yaklaşık 11 yeni tramvayın alımı öngörülmüştü. Oysa yeni planlamayla tek bir araç satın almadan mevcut kapasiteyi kullanmaya karar verdik. Her bir tramvayın yaklaşık 2 milyon avroluk bir maliyeti olduğu düşünüldüğünde toplamda 22 milyon avro yani yaklaşık 140 milyon liralık bir tasarruf sağlamış olduk" dedi.

OMÜ'YE ULAŞIM AYRICALIĞI!

Raylı sistemin kampüs içerisinde ulaşmasıyla birlikte taşıma kapasitesinde ciddi bir artış olacağını da vurgulayan Başkan Demir, "OMÜ'ye, ulaşım bakımından ayrıcalık kazandıracak bu hattımız sayesinde tüm akademik ve idari personel, onbinlerce öğrencimiz, hastalarımız, hasta yakınlarımız daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanına sahip olacak. Bu yatırımın başlamasına öncülük edenlere, tamamlanmasında emeği geçenlere ve işletmesini sağlayacak yöneticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

OMÜ 'KAMPÜS İÇİ'NDEN BELEDİYE EVLERİ'NE

Öte yandan, SAMULAŞ tarafından yapılan açıklamada ise yeni hat ile ilgili şu bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı:

"OMÜ kampüs içi raylı sistem hattımız 5 Temmuz Cuma günü sabah saat 06.15'te hizmete girecektir. OMÜ içerisinden 14 dakikada bir sefere çıkan tramvaylarımız Belediye Evleri'ne kadar ulaşacak. Halen mevcut ve aktif olan OMÜ İstasyon'nundan hareket eden tranvaylarımız ise direkt Tekkeköy İlçesi'ne kadar seferlerine devam edecek. Karşılıklı şekilde, Tekkeköy'den hareket eden tramvaylarımız da OMÜ İstasyonu'na kadar yolcu taşıyacak. Belediye Evleri'nden hareket edecek tramvaylarımıza binen yolcularımız ise OMÜ Kampüs içerisine kadar seyahat edebilecek."


Yayın Tarihi: 02/07/2019