Canik’e Uluslararası Misafir


Canik’e Uluslararası Misafir

Canik Belediyesi ile Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği ortaklığında düzenlenen Avrupa Gençlik ve Kültür Zirvesi için Samsun'a gelen dünyanın farklı ülkelerinden gençler, Başkan Osman Genç'in misafiri oldu. Misafir öğrenciler, belediye tarafından gençlere yönelik yapılan yatırımlara hayran kaldı.

Gençlerin potansiyellerinin farkına varmaları ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesinde etkin olmalarını sağlamak amacıyla Canik Belediyesi ile Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Gençlik ve Kültür Zirvesi için Almanya, Bangladeş, Kamerun, Musır ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden Samsun'a gelen gençler, Başkan Osman Genç'in misafiri oldu. Belediye binasını ve belediye tarafından gençlere yönelik yapılan tesisleri gezen misafir öğrenciler, özellikle Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'ne hayran kaldı.

TESİSLERE HAYRAN KALDILAR

Misafir öğrenciler, Canik ziyaretine Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü gezerek başladı. Başkan Osman Genç ile kampüs içerisinde yer alan Gençlik Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi, Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, anaokulları, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi gibi tesisleri gezen gençler, Karadeniz'in en büyük eğitim, kültür ve yaşam kampüsüne hayran kaldı. Misafir öğrenciler, Canik Belediyesi'nin özellikle gençlere karşı duyarlılığından dolayı Başkan Osman Genç'i tebrik etti.

TECRÜBELİ VE ÖDÜLLÜ BELEDİYE

Misafir öğrenciler, gençlerin farklı ülkelerdeki akranları ile buluşmalarını sağlayıp, geleceğe dair hayallerini paylaşmalarına yönelik bir ortam oluşturmak ve gençlerin ufkunu açmak amacıyla düzenlenen zirve öncesi Başkan Osman Genç'i de makamında ziyaretti. Gençler ile sohbet eden Başkan Genç, daha sonra ay-yıldızlı hizmet binasını gezdirdi. Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak gençliğe en çok yatırım yapan, aynı zamanda gençlik yatırımları konusunda tecrübeli ve ödüllü bir belediye olduklarını söyledi.

'YENİ FİKİRLERE KAPIMIZ AÇIK'

Gençler için yeni belediye binasında Akademik Belediyecilik Birimi kurduklarını belirten Genç, "Fikir üreten, buluş yapan gençlerimize destek vermek amacıyla Proje Geliştirme Birimi oluşturduk. Yeni fikirlere sahip gençlerimize kapımız her zaman açık. Aile Okulumuzda, sağlıklı aileler oluşturmak adına evlenecek olan gençlerimize Evlilik Öncesi Eğitim veriyoruz. Gençlerimiz için spor merkezleri ve alanları, kültür merkezleri, kültür ve sanat kursları, eğitim merkezleri gibi hayatın her alanını kapsayan sosyal tesisler yaptık. Yine gençlerimiz için Canik Belediyesi olarak Gençlik Çalıştayı düzenledik" dedi.

EĞİTİME 35 MİLYON TL YATIRIM

Sağlıklı bir gelecek için eğitime 35 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, "Gençlerimiz dünyanın neresinde olursa olsun, evrensel değerlere sahip çıkarak, insan olma sorumluluğunu taşımalıdır. Bir şehre yaptığınız yol, bina gibi somut yatırımları, eğitim yuvalarıyla destekler, gençleri de değerlerinizle ve evrensel değerlerle buluşturursanız mutlu bir şehir, mutlu bir ülke ve mutlu bir dünya oluşturursunuz. Gençlerimiz ne kadar güçlü ve donanımlı olursa, dünyamızın geleceği de o kadar sağlam olur. Bugün 3. Bin yılın başında ürettiğiniz kadar değerlisiniz" diye konuştu.

'FİKİR DÜZEYİNİ 4. SEVİYEYE ÇIKARMALIYIZ'

Gençlere nasihatlerde de bulunan Başkan Genç, şunları söyledi: "Başarı için 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkenize ve şehrinize ait fotoğrafı iyi okumanız lazım. Hayalleriniz daima büyük olsun, vizyonunuzu hep yüksek tutun. Okuyan, düşünen, üreten, bölgesindeki ve dünyadaki sorunlara ilgi gösteren, yerinde saymayan bireyler olun. Bilgi o kadar çok hızlı değişiyor ki size en çok lazım olan, bilgiyi nerede bulacağınız. Evrensel normlarda kendinizi sürekli yenilemeniz gerekiyor.  Fikir düzeyimizi mutlaka 4. Seviyeye çıkarmak zorundayız." 


Yayın Tarihi: 02/05/2016