OMÜ, Dünya Sıralamasında Türkiye'nin En Başarılı 21'inci Üniversitesi Oldu1


OMÜ, Dünya Sıralamasında Türkiye'nin En Başarılı 21'inci Üniversitesi Oldu1

İspanya'nın en büyük kamu araştırma kuruluşu olan Consejo Superior de Investigaciones Científicas'un (CSIC) oluşturduğu "Webometrics Ranking of World Universities" (Dünya Üniversitelerinin Webometrics Sıralaması) sonuçları ilan edildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye’nin en başarılı 21'inci üniversitesi olurken, etki açısından ise en başarılı 18'inci üniversitesi oldu.

Yapılan değerlendirmelere göre dünya sıralamasında birinci sırada Harvard, ikinci sırada Stanford üniversiteleri yer alırken, üçüncü sıraya MIT (Massachusetts Institute of Technology) yerleşti.

OMÜ, Türkiye’de etki açısından 18'inci sıraya yükseldi

Ülkemizden 209 üniversitenin dâhil edildiği derecelendirme sisteminde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye'nin en başarılı 21'inci üniversitesi olurken, etki açısından ise en başarılı 18'inci üniversitesi seçildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, dünyada 11 bin 989 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada 2022 yılında 1617’nci sıradayken, bu yıl 173 basamak yükselerek 1444’üncü oldu. Avrupa kıtasında ise 6 bin üniversite arasında 544’üncü sırada yer aldı.

Ayrıca, değerlendirme ölçütleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi açıklık sıralamasında 913’üncü, mükemmellik sıralamasında 1656’ıncı, görünürlük sıralaması ise 2716’ıncı sırada yer aldı. 

WEBOMETRİCS HAKKINDA 

Dünya Üniversitelerinin Webometrics Sıralaması, İspanya’nın en büyük kamu araştırma kuruluşu olan Consejo Superior de Investigaciones Científicas’a (CSIC) ait bir araştırma grubu olan Cybermetrics Lab’ın bir girişimi. CSIC, Avrupa’nın temel araştırma kuruluşları arasında. 


Webometrics dünya sıralaması için https://www.webometrics.info/en/world, Avrupa sıralaması için https://www.webometrics.info/en/Ranking_Europe, ülke sıralaması için ise https://www.webometrics.info/en/Europe/Turkey sayfaları ziyaret edilebilir.


Yayın Tarihi: 30/08/2023 - 11:17