KYK Yurt Başvuruları Başladı


KYK Yurt Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yeni dönem yurt başvurularının başladığını açıkladı. 

Bakan Kasapoğlu, başvurulara ilişkin yaptığı açıklamada, "2002 yılında 180 bin olan yurt kapasitesi bugün 700 bine yaklaşmış durumda. Standartlarıyla da pek çok oteli geçen bir konforu gençlerimize sunuyoruz. Bugün yurtlarımızla ilgili başvuruları başlatıyoruz. Titiz bir çalışmayla yurtlarımızda kalmaya hak kazanan arkadaşlarımız kısa bir süre içerisinde belli olacak" diye konuştu.

İstanbul'da Atatürk Kız Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yeni dönem yurt başvurularını bugün itibarıyla başlattıklarını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu yeni bir akademik yılın başladığını vurgulayarak, "Öncellikle üniversiteye adımını atan genç arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve başarı diliyorum. Üniversite hepimiz için önemli bir dönemdir. Gençlerimizin hayırlı bir başlangıç yapmalarını temenni ediyorum. Her zaman gençlerimizin hizmetinde ve yanında olan bir bakanlık olarak yurtlarımızda sağladığımız imkânlarla bu akademik yılda da onlarla beraber olacağız"  ifadelerini kullandı.

Başvurular, 26 Ağustos Pazartesi günü sona erecek

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün bugün başlayan yurt başvuru süreci 26 Ağustos Pazartesi günü sona erecek.

Öğrenciler yurt başvurularını e-devlet üzerinden dolduracakları bir form ile kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek. Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ait beyanları alınacak. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu, beyanları değerlendirecek.

Yurt hakkı kazananların dışında kalan öğrenciler, puanlarına göre yedek sırasına alınacak. Bu öğrencilerin, kayıt yaptırmayanların yerlerine ve boşalan yerlere yerleştirilmeleri yıl boyunca devam edecek.

Kredi ve burs başvuruları ise Ekim ayında yapılacak

Kaynak: gsb.gov.tr


Yayın Tarihi: 19/08/2019