Okul Kantinlerinde Fahiş Fiyat Artışı Denetimleri Başladı


Okul Kantinlerinde Fahiş Fiyat Artışı Denetimleri Başladı

Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü; özellikle döviz kuruna bağlı girdi maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek fiyatları artıran ancak döviz kurundaki düşüşe paralel olarak satış fiyatlarını düşürmeyen üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere yönelik sürdürülen denetimler kapsamında, vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler üzerine ilgili kanunlar uyarınca okul kantinlerinde denetim başlattı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden il genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde bulunan kantinlerin listeleri temin edilerek gerçekleştirilen denetimlerde, kantin işletmelerinden alınan savunma kapsamında ürünlere ait geriye dönük alış ve satış faturaları ile gerekli bilgi ve belgeler talep edilmekte, yapılan incelemelerde haksız fiyat artışı yaptığı anlaşılan işletmeler Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na bildirilmektedir.

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş artış yapıldığına karar verilmesi halinde 10 bin Türk Lirasından 100 bin Türk Lirasına kadar para cezası uygulandığını belirterek, kantin işletmelerini idari para cezaları ile karşı karşıya kalmamaları konusunda uyaran Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ilimizde şuana kadar yaklaşık 100 okul kantininde denetim gerçekleştirildiğini ve denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.


Yayın Tarihi: 16/01/2022