Öğretmenlik, Özel ve Kutsal Bir Meslektir


Öğretmenlik, Özel ve Kutsal Bir Meslektir

Samsun Valisi Osman Kaymak, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı. Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK’ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ olarak kutlanan bu günde, tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir.

Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır.

Öğretmenler toplumu yönlendiren, geleceğe hazırlayan bir değer ve kaynaktır. İnsanların ve toplumların yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da eşsiz bir yere sahiptir.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde büyük emeği olan öğretmenlerimiz ilimizde de birçok projede başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Samsun’da yaklaşık 18.000 öğretmenimizin katılımda bulunduğu, eğitimde kaliteyi yakalamak ve sürdürebilmek amacıyla geliştirilen bir sistem olan  ‘Maarif Hareketi Projesi’ bu projelerden birisidir. Bu projeyle, 9 alandan oluşan performans kriterleri ile kurumların performansları interaktif bir sistem ile ölçülmektedir. İl genelindeki yaklaşık 1.300 kurum, 270.000 öğrenciye ve yüzbinlerce veliye yönelik faaliyetleri içeren projenin eğitim paydaşlarına olan etkisi hemen kendini göstermiş, proje öncesinde 68.506 öğrenci yetiştirme kurslarından faydalanırken projenin birinci yılı sonunda bu sayı 76.067 öğrenciye çıkmıştır. Yine, Maarif Hareketi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, kitap okumayı sevdirmeyi amaçlayan ‘oku, anla, yaşa’ projesi ile 144.992 öğrenciye ulaşılmıştır.

Öğretmenlerimizin başarılı daha nice projelere imza atmaları dileklerimle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.’g


Yayın Tarihi: 22/11/2017