Öğretmenlik İnsanlık Tarihinin En Anlamlı Mesleğidir


Öğretmenlik İnsanlık Tarihinin En Anlamlı Mesleğidir

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı;

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıftır öğretmenlik. İnsan hayatında eğitim davranışları doğru yönlendirmede ve insan haklarının gaspının engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Bu yüzden öğretmenlerimize zor görevler düşmektedir. Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.

Dinimiz, geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, Hazreti Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum’ sözüyle, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli, yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözüyle hak ettiği değeri bulmaktadır”.

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için bütün güçleri ile çalışan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum "dedi.


Yayın Tarihi: 23/11/2017