Nitelikli Hırsızlık Suçundan 4 Şüpheli Yakalandı


Nitelikli Hırsızlık Suçundan 4 Şüpheli Yakalandı

 ‘Samsun Valiliği Ankara ve İstanbul illeri ile gerçekleştirilen planlı ve eş zamanlı operasyonda nitelikli hırsızlık suçundan 4 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

12.08.2017 günü İlimiz İlkadım, Canik ve Çarşamba ilçelerinde meydana gelen ‘Nitelikli Evden Hırsızlık, Konut Dokunulmazlığının İhlali, Mala Zarar Verme, Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi’ olayları ile ilgili olarak ilimiz genelinde toplam altmış yedi (67) adet güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde, şüpheli şahısların ikamet kapılarının kilit göbeklerini kırmak suretiyle evden hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri ve aynı gün beyaz renkli Opel marka araç ile ilimizden ayrıldıkları tespit edilmiştir.           

Anılan olaylarla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatlar doğrultusunda, 02.10.2017 günü Ankara ve İstanbul ilinde gerçekleştirilen planlı ve eş zamanlı operasyonda V. K. ve R.Ö. isimli şahıslar Ankara ilinde, S. T. Ü. ve E. Ş. isimli şahıslar ise İstanbul ilinde yakalanmıştır.

Şüphelilerin ikamet, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 12 adet LCD Televizyon, 2 adet kamera, 4 adet dijital fotoğraf makinası, 4 adet laptop, 3 adet hafıza kartı, 1 adet masaj aleti, 4 adet cep telefonu, 3400 TL para, 9 adet kapı açma aparatı (4 adet kurbağacık, 1 adet özel yapım anahtar, 4 adet tornavida), 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız tabanca, 366 adet Tabanca fişeği ve 1 adet usulsüz olarak düzenlenmiş sürücü belgesine el konulmuştur. El konulan çalıntı malzemelerin müştekileri tespit edilmek suretiyle kendilerine teslim edilmektedir.

Şüphelilerle ilgili adli süreç devam etmekte olup; suçu önleme ve suçla mücadele bağlamında çalışmalar aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’


Yayın Tarihi: 03/10/2017