Mobilya Sektörünün Nabzı Samsun’da Atacak


Mobilya Sektörünün Nabzı Samsun’da Atacak

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Samsun 4. Mobilya, İç Mimari, Halı, Aydınlatma, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı 12 Mart’ta kapılarını açtı.

Girişin ücretsiz olduğu Samsun Mobilya Dekorasyon Fuarı,  12-16 Mart 2019 tarihleri arasında 10.00-20.00, 17 Mart günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Genel Müdür Cihat Alagöz: “Fuarımız her sene artan dolulukla devam ediyor”

Fuarın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Bu yola çıkarken ortaya bir inanç ve hedef koyduk. İnancımız ve hedefimiz, Samsun’da hatırı sayılır bir seviyeye gelmiş mobilya endüstrisini Türkiye çapında marka haline getirerek, uluslararası arenada tanınan bir noktaya taşımaktı. Bugün itibariyle Samsun Mobilya Fuarımız, her sene artan dolulukla devam eden bir fuar haline geldi. Önümüzdeki sene hedefimiz, yabancı ziyaretçi sayısını arttırarak, mobilya ihracatına katkı sağlamaktır.” dedi.

TAİF Başkanı Ercan: “Biz peygamber mesleği yapıyoruz”

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan yaptığı konuşmasında, “Biz peygamber mesleği yapıyoruz. Bu sektörün temsilcileri olarak da insana hizmeti, hakka hizmet olarak gören bir mesleğin mensuplarıyız. Bu fuarlar, bizlerin yaptığı ürünlerin ulusal ve uluslararası arenalarda tanıtılması için büyük bir önem arz ediyor. Türkiye’de mobilya fuarı dendiği zaman kendini kabul ettirmiş Samsun Mobilya Fuarı'nın, önceki üç fuardan daha da iyi olacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BB Başkan Vekili Turan Çakır: “Samsun’da mobilya sektörünün altyapısı güçlü”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır yaptığı konuşmasında, “Mobilya sektörü Samsun’da altyapısı güçlü olan sektörlerden birisidir. Maalesef istediğimiz seviyede değildir. İnşallah bu fuar organizasyonları, bu sektörü istediğimiz noktaya taşımaya vesile olacaktır. Bu alanların fiziki altyapısının oluşturulması önemli ama en önemli olan konu buraların işletilmesidir. Dört yıldır bütün yapılan fuar etkinlikleri en üst seviyede ilgi gördü. Bu fuara vatandaşlarımızın yoğun bir katılım yapmasını bekliyoruz. Sadece Samsun değil, bütün Karadeniz Bölgesi'nden, yurt içi ve yurt dışından insanların buraya gelip, stantları gezmesini istiyoruz. Biz ve diğer kurumlar, bu fuar organizasyonlarının şehrin her yerinde hissedilmesi için yoğun uğraşlar veriyoruz.” dedi.

Vali Osman Kaymak: “ Fuarların daha çok büyümesi gerekiyor”

Samsun'un fuarlar kenti olduğunu söyleyen Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, "Samsun 4. Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Fuarlar çok önemlidir. Fuarlar sektörün tanınması, ticaretin gelişmesi, kültür ve sanat faaliyetlerinde çok etkin bir yöntemdir. O yönüyle Samsun Fuar Merkezi'nin TÜYAP fuarlarının nezdinde 2-3 ayda bir yeni fuarlarla karşımıza çıkmaları çok anlamlıdır. Bugün ise Samsun 4. Mobilya Fuarı’nda beraber olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Mobilya sektörü Samsun'da günümüze nazaran önceleri daha iyiydi. Ama daha sonraki gelişmeler maalesef Samsun'un mobilya sektöründe öncü olma niteliğini diğer illere kaydırdı. İnşallah bu fuarlar sayesinde Samsun mobilyada da öncü olma özelliğini tekrar kazanacak ve fuarlar devam ettiği müddetçe de sektör en iyi şekilde gelişecektir. Amacımız bölgemiz ve ilimiz için daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracat hedefidir. Samsun’un ticarette, sanayide, istihdamda ve ihracatta daha iyi yerlere gelmesinde fuarlar bizim önemli paydaşımızdır. Bunu yaparken de Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve diğer kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz.

Fuarların daha çok büyümesi gerekiyor. Bu da ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin fuarlara gelmesiyle oluşacaktır. Sadece Samsunlu üreticilerin ürünlerinin sergilendiği fuarların ötesine geçmemiz lazım. Uluslararası firmaların da buralara gelerek iş takibi, paydaşları ve sektör temsilcileriyle buluşmalarını önemsiyoruz. Ben fuara katılan tüm katılımcılara ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Samsun 4. Mobilya Dekorasyon Fuarımız sektörümüze, Samsunumuza, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 12/03/2019