Millî Takımımız Rusya’dan 3 Puanı 3 Golle Aldı


Millî Takımımız Rusya’dan 3 Puanı 3 Golle Aldı

A Millî Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'taki beşinci maçında Rusya'yı 3-2 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini elde etti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maçta Millî Takımımızın gollerini 26. dakikada Kenan Karaman, 32. dakikada Cengiz Ünder ve 52.dakikada Cenk Tosun penaltıdan attı. Rusya'nın gollerini 11. dakikada Cheryshev ve 57. dakikada Kuzyaev kaydetti. Müsabakanın 24. dakikasında konuk ekip Rusya takımında Andrei Semenov kırmızı kart gördü. 

Millîler bu galibiyetle 3. Grup'ta 5. maçlar sonunda toplam puanını 6'ya çıkardı. Ay-Yıldızlı ekip gruptaki son mücadelesine Macaristan deplasmanında 18 Kasım'da çıkacak. Gruptaki günün diğer maçında Sırbistan ile Macaristan 1-1 berabere kaldı. 

Şenol Güneş: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"

A Milli Takımımız Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup maçında Rusya'ya karşı aldıkları 3-2'lik galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Şenol Güneş, Rusya'yı tarihte ilk kez yendiklerini hatırlatarak, hem grupta hem de 2020 yılındaki ilk galibiyetlerini aldıklarını belirtti.

Kazanmak için sahaya çıktıklarını ancak ilk 10 dakikada iyi oynamadıklarını vurgulayan Güneş, "Top kayıplarımız fazlaydı. Rakibi karşılayamadık. Sonra oyunu düzelttik. Rakip 10 kişi kalınca onları zorladık. Arkasından da goleri bulduk. İlk yarı daha iyiydik. İkinci yarı daha iyi beklememize rağmen skor 3-1'ken gereksiz bir gol yedik. Bu gol oyunun dengesini bozdu. Rakip fizik olarak iyi bir takım. Genel oyun isteği ve kazanma duygusundan dolayı oyuncularımı tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Böyle bir galibiyete oyuncuların, bizim, tüm Türkiye'nin ihtiyacı vardı. Son maç için Macaristan'a gidiyoruz. Durumu değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

FIFA sıralaması için önemli bir galibiyet aldıklarını anlatan Güneş, "Maçın skorundan memnunum ama eksiklerimizi biliyoruz. Gruptaki durumumuz bu akşamki Macaristan-Sırbistan maçına bağlı. Berabere kalırlarsa Macaristan'la final oynarız. O da güzel olur. Tabii Rusya'nın Sırbistan'la yapacağı maç da önemli. Sırbistan'a bağlı yine her şey" diye konuştu.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik (Dk.64 Ozan Kabak), Merih Demiral, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan (Dk. 86 Mahmut Tekdemir), Cengiz Ünder (Dk.64 Deniz Türüç), Cenk Tosun (Dk.80 İrfan Can Kahveci), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 86 Yusuf Yazıcı), Caner Erkin, Kenan Karaman, Kaan Ayhan

Rusya: Guilherme, Andrei Semenov, Denis Cheryshev (Dk. 37 Vyacheslav Karavaev), Magomed Ozdoev, Anton Zabolotny (Dk.70 Aleksandr Erokhin), Roman Zobnin (Dk. 79 Daniil Fomin), Fedor Kudryashov, Georgi Dzhikiya, Aleksei Miranchuk (Dk.79 Aleksei Ionov), Yuri Zhirkov, Daler Kuzyaev (Dk.70 Anton Miranchuk)

Goller: Dk. 26 Kenan Karaman, Dk. 32 Cengiz Ünder, Dk. 52 Penaltıdan Cenk Tosun (Türkiye), Dk. 11 Cheryshev, Dk. 57 Kuzyaev (Rusya)

Kırmızı kart: Dk. 24 Semenov (Rusya)

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 15/11/2020