Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu


Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayında, okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021'den itibaren geçilip geçilemeyeceğine yönelik soru üzerine bu konuda, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile sürekli temas hâlinde olduklarını vurguladı.

  "4 Ocak bu tablo içinde iyimser bir tahmin"

Bakan Selçuk, "4 Ocak, bizim için umut vadeden iyimser bir tahmin." açıklamalarının anımsatılması üzerine, "Burada ifade etmek istediğim şey şu: Okulların bir an önce açılmasını isteyen bir bakış açım var. Çünkü çocuklarımızın sadece öğrenme kayıpları değil; sosyal, duygusal kayıpları da çok önemli. Velilerimizin içinde bulunduğu sıkıntıların farkındayız. Onlar çok önemli." ifadesini kullandı.  

Selçuk, "Büyük bir olasılıkla yine bazı kısmi çözümlemeler hayata geçecek. 4 Ocak'ta tamamen açılabilir mi, açılamaz mı ya da kısmen hangileri açılabilir, hangileri açılamaz. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımıza yönelik bilim insanlarının hep söylediği şey, çok düşük bir risk. Bazı alerjik sorunları, astımla ilgili bazı sıkıntıları olan çocuklarımızla alakalı birtakım konular var. Zaten isteğe bağlı olduğu için oralarda da tedbir alma imkânımız var. Bunları birlikte yeniden değerlendireceğiz ama ara ara da görüşüyoruz." dedi.

Yarıyıl tatili ne zaman?

Millî Eğitim Bakanı Selçuk; 4 Ocak'ta okulların tümüyle açılması kararı alınması, süreç ve verilerin bunu göstermesi durumunda, hazır olduklarını ama kısmen açılması ile ilgili bir durum söz konusu olursa da hangi yaş grupları, hangi okullar olacağı konusunda gereken hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Hazırlık senaryoları içinde yarıyıl tatilinin öne alınmasının da söz konusu olup olmadığı sorulan Selçuk, "Tabii, var. Bu gerek sınavlar açısından gerek yapılabilecek iş ve işlemler konusunda gerekse salgının seyriyle alakalı olarak var. Bizim iş takvimi şudur, belirlenmiştir, değişmez diye bir bakış açımız asla yok. Duruma göre bunu esnetiriz, öne alırız, takdim tehir yaparız, başka çözümler buluruz, hepsi yapılır." diye konuştu.

Aralık ayında 300 bin tablet dağıtılacak

Bakan Selçuk, tablet dağıtımıyla ilgili soru üzerine, şu ana kadar 150 bine yakın tabletin dağıtıldığını açıkladı. Selçuk, "Aralığın 14, 21 ve 28'inde tekrar bir dağıtım süreci başlıyor. Yaklaşık 300 bin tablet dağıtımı gerçekleştirilecek bu süreçte. Ocak ortasına kadar da 500 bin tabletin dağıtımı tamamlanmış olacak." bilgisini paylaştı.

Daha sonrasında da bazı kısmi çalışmaların devam edeceğini belirten Selçuk, aynı zamanda TRT EBA TV'de de sınavlarda çocukların muhatap kılındığı tüm içeriğin bulunduğunu vurguladı.

Kaynak: meb.gov.tr


Yayın Tarihi: 11/12/2020