Milletvekili Zeybek İl Kadın Kolları İle Buluştu


Milletvekili Zeybek İl Kadın Kolları İle Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Samsun Kadın kolları başkanlarıyla üyeleri “Cinsel İstismar” Yasasını protesto etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisinde buluştular. CHP Grup toplantısına katıldılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun haftalık sunuş konuşmasını izlediler.

TBMM’de görüşülmekte olan; Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına, eklenmek istenen bir fıkra ile 16.11.2016 Tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza Muhakemesi Kanununun 231 inci maddesindeki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir; şeklinde verilen önergeyi protesto etmek amacıyla, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Samsun il, ilçe kadın kolları başkanları ve üyeleri bu yasayla cinsel İstismar yasal hale getirilmek isteniyor diyerek tepki gösterdiler.

“İnsanlık onuru ile bağdaşmayan, bu yasaya karşı olmak insanlık görevimizdir, cinsel istismar yasasına topyekûn direnmemiz gerekir. Çocuklarımız, torunlarımız, İnsanlık için, geleceğimiz için gerekli direnci göstereceğiz. İnsanlık onuru gerekli mücadeleyle, direncini ortaya koyarak bu yasanın çıkmasını engelleyecektir. Mağdurla, Failin bir ömür boyu bir arada olmalarını doğru bulmuyoruz. Gençlerimiz, geleceğimiz, insanlık için susmayacağız, sessiz kalmayacağız“ dediler.   


Yayın Tarihi: 21/11/2016

Diğer Resimler

Milletvekili Zeybek İl Kadın Kolları İle Buluştu