Milletvekili Kemal Zeybek Engellilerle Beraber Oldu


Milletvekili Kemal Zeybek Engellilerle Beraber Oldu

           Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle gün boyu Samsun’da etkinliklere katıldı. Engellilerle beraber oldu.

        Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Halk Partisi İlkadım İlçe başkanı Fatih Türkel ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Türkiye Sakatlar derneği Samsun şubesini ziyaret ederek, Bu önemli günde engellilerle birlikte oldular.  Dernek Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu’ ndan Engellilerin sorunlarını dinlediler.

         Kemal Zeybek ve berberindeki heyet daha sonra; Altı nokta körler derneği Samsun şubesini ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Aynur Yiğit ve dernek üyeleri, Yaşadıkları sorunları anlattılar. Dernek Başkanı Aynur Yiğit;2022 ye göre Devlet bizlere bir ödeme yapıyor, bu ücretin yeterli olmadığını herkes biliyor. Bazı aileler engellilerin eğitimine gerekli duyarlılığı göstermiyor.   Engellilerin eğitimine gerekli önem verilsin ve topluma kazandırılsın dedi ve TBMM’de daha fazla engelli ile temsil edilmelerini istedi.

      Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Bu gün sizlerle birlikteyim iyi ’ki gelmişim, sizleri tanımak sorunlarınızı bilmek ve çözüm aramak, bulmak bizleri mutlu edecektir. Sizleri ve sorunlarınızı daha iyi anlıyorum. Engel türü ne olursa olsun, Hayatı engelsiz hale getirmeliyiz. Bu gün engeli olmayan insanlarımız yarın engelli durumuna düşebilir. Bundan sonra sizlerle beraber olacağım, örgütsel sorunlarınızla yakından ilgileneceğim.

        Bölgemizde görme engellilerin eğitim göreceği bir okulun olmaması büyük eksikliktir. MEB Samsun’da görme engellilerin eğitim göreceği bir okul açması büyük bir eksikliği giderecektir.

       Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek, İlkadım İlçe başkanı Fatih Türkel ve yönetim kurulu üyeleri; Türkiye sakatlar derneği Samsun şubesinin, Şef İbrahim Üçüncü yönetimindeki Halk müziği Konserini Canik Kültür merkezinde baştan sona izlediler. Milletvekili Kemal Zeybek Konserden büyük keyif aldığını, imkân tanınması durumunda insanlarımızın engel tanımadığını gösterdiniz. Görev alan herkesi yürekten kutluyorum.


Yayın Tarihi: 03/12/2016