Mezarlıklar Müdürlüğü Her Yere Ulaşıyor


Mezarlıklar Müdürlüğü Her Yere Ulaşıyor

Giresun Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından 2017 yılı içinde yapılan çalışmalar rapor halinde hazırlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Belediyemiz Mezarlık Müdürlüğü cenazesi olan vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuş, onların acılarını paylaşmıştır. Şehir mezarlığı ve mahalle mezarlıkların da bakım onarım çalışmaları yapılarak hizmet vermesi sağlanmıştır.

Müdürlük tarafından geçtiğimiz 2017 yılı içinde yapılan çalışmalar şu şekilde açıklandı; “1050 cenaze nakli, 738 cenaze yıkama, 152 yeni mezarlığa defin işlemi, 101 adet yeni mezar yeri açılması,  şehir mezarlığında bulunan 55 sahipsiz mezarın onarımı, diğer mahalle mezarlıklarında bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmaları belirli program dahilinde yapıldı. 845 cenaze evine taziye çadırı kurulumu yapılarak, gerekli ihtiyaçları karşılanıp, cenaze sahiplerine taziyeye gelenlere çadır içerisinde çay, ayran, kek, meyve suyu, simit, poğaça ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Bu hizmetlerin tamamı ücretsiz bir şekilde yapıldı.

Cenazesi olan ve ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız Mezarlıklar Müdürlüğüne bizzat müracaat ederek evlerinde okutacakları Kur’an-ı Kerim için de imam gönderip ikramları da ücretsiz bir şekilde karşılanmaktadır.

Şehir mezarlığı yanında bulunan belediye camiinde kandil akşamları mevlid-i şerif okutulup, çeşitli ikramlar yapıldı. Dini günler ve bayramlarda mezarlık ziyaretine gelenlere gereken yardım sağlandı. Şehir mezarlığı içerisine hoparlör sistemi konularak ağaçlara asılmış ve buradan her Cuma günleri kuran okunması sağlanmıştır.

Seldeğirmeni, Yalı, Erikliman, Kayadibi, Çaykara, Cumhuriyet, Teyyaredüzü, Aydınlar ve Küçükköy Mahalle mezarlıklarında çeşitli çalışmalar yapıldı. Çalışmalar kapsamında mezarlıkların etraflarına perde duvar çekilip, ferforje demirlerle çevrilerek daha düzenli ve güvenli hale getirildi. Ayrıca mezarlık girişlerine kapı yapıldı. Çalışmaların tamamı bazı mezarlıklarda biterken, bazılarında da devam etmektedir. Yine Seldeğirmeni Mahalle Mezarlığı’nın yanına da bir taziye evi yapılarak hizmete açıldı. Şehir mezarlığı ve diğer mahalle mezarlıklarının tamamında rutin ot biçme, çöp toplama ve çevre düzenleme çalışmaları yıl içinde düzenli olarak yapılmaktadır.


Yayın Tarihi: 19/02/2018