Mevlid Kandili’ni Sevinçle Karşılıyoruz


Mevlid Kandili’ni Sevinçle Karşılıyoruz

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Güler, Mevlid Kandili'nin tüm insanlık için sağlık ve esenlik getirmesini diledi.

Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili’ni tüm İslam âlemi olarak sevinçle karşılıyoruz.

Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimiz’in yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna en önemli hadiselerinden biridir.

Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, gerek hayat tarzı gerekse söz ve düşünceleriyle yaratılış ve var oluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selâmete çağıran Peygamberimiz, bütün ahlâki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir kişidir.

Mevlid Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, İslam'ı müjdeleyen rahmet elçisi sevgili Peygamberimizin engin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanıdır.

Bu nedenle toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu vesileyle Mevlid Kandili’nin, başta Ordu’muz, ülkemiz ve tüm İslam âleminin huzur, sağlık ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz eder, bu mübarek gecenin bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim.”


Yayın Tarihi: 07/10/2022 - 17:23