Masum İnsanları Öldürmek, İnsanlığı Öldürmek Gibidir


Masum İnsanları Öldürmek, İnsanlığı Öldürmek Gibidir

Başbakan Yıldırım, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaretinin ardından, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah saatlerinde, Kayseri Zincidere Komando Tugayı'ndan hafta sonu izni için çıkan askerleri şehre götüren halk otobüsüne, yolda bir canlı bomba saldırısı gerçekleştiğini belirten Yıldırım, "Bu alçak terör eylemi sonucu şehit olan askerlerimiz var, yaralı askerlerimiz var. Yaralılarımızın tedavisi devam ediyor" diye konuştu.

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Kayseri'ye gittiğini ifade eden Yıldırım, bakanların çalışmalarını, emniyet güçleri ve mülki amirlerle sürdürdüklerini belirtti.

Başbakan Yıldırım, olaya ilişkin gelişmelerin belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Programlarınızı iptaliniz söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Programı niye iptal edeceğiz? Teröristleri daha da sevindirmeye hiç niyetimiz yok. Terörün amacı da zaten bizim moral değerlerimize zarar vermek, milletimizin canını sıkmak ama öyle anlaşılıyor ki daha 15 Temmuz'dan ders almamışlar." ifadelerini kullandı.

Adı ne olursa olsun, hangi kılıkta, hangi surette gelirse gelsin terörün alçaklık ve insanlık suçu olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Masum insanları öldürmek, insanlığı öldürmek gibidir. Ama terör örgütü şunu bilmelidir ki Çanakkale ruhu, istiklal ruhu bu millette tam anlamıyla vardır. Bu olaylar milletimizin ve bizim terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz, aksine daha da arttırır. Bunun bilinmesinde fayda var. O yüzden programımızı yapacağız. Kahramanmaraş'tan, Sütçü İmam'ın torunlarının memleketinden bir kez daha bu alçaklara gereken mesajımızı da hep birlikte vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, bir soru üzerine, "Buradan Ankara'ya geçeceğiz, değerlendirme yapacağız" dedi.

Başbakan Yıldırım'a, Kahramanmaraş ziyaretinde, eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Öznur Çalık ile milletvekilleri eşlik ediyor.

Kaynak: basbakanlik.gov.tr


Yayın Tarihi: 16/12/2016