Mahalle İletişim Merkezleri Projesi Vatandaşlardan Büyük Destek Gördü


Mahalle İletişim Merkezleri Projesi Vatandaşlardan Büyük Destek Gördü

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yeni dönem projeleri arasında yer alan Mahalle İletişim Merkezleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve destek gördü.

Mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına daha hızlı ve daha kolay cevap vermek amacıyla uygulanacak olan projeyle birlikte vatandaşlar işlemler için belediyenin hizmet binalarına gitmeden Mahalle İletişim Merkezi’ndeki belediye personeli aracılığıyla sorunlarına çözüm bulabilecekler.

Merkezler, vatandaşların belediyeye olan taleplerini, önerilerini ve şikayetlerini kolaylıkla iletebilecekleri bir platform olacak. Yerel hizmetler hakkında bilgi alabilecekleri ve gerektiğinde destek talep edebilecekleri bir merkez olarak hizmet verecek. Böylece vatandaşlarla belediye arasındaki iletişim bağı çok daha güçlenmiş olacak.

Mahalle İletişim Merkezinde; Tahsilat noktası, evrak noktası, zabıta servisi, mahalle toplantı odası ve çay ocağı yer alacak.

ŞENLİKOĞLU: “YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI GÜÇLENECEK”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada: “Mahalle İletişim Merkezlerinin kurulmasıyla birlikte, mahallelerdeki yerel yönetim anlayışı daha da güçlenecek, vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı bir şekilde yanıt verilecek. Yerel toplulukların bir arada daha güçlü ve dayanışma içinde olmalarına katkı sağlayacak. Bu sayede, yerel yönetimlerin politikaları ve hizmetleri, mahallelerin gerçek ihtiyaçlarını daha uygun şekilde şekillendirilebilecek. Mahalle İletişim Merkezleri, aynı zamanda yerel demokrasinin güçlenmesine ve vatandaşların yerel yönetim süreçlerine daha aktif katılımına da olanak sağlayacak” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 12/03/2024 - 14:25