İftarlık Gazoz Filminin Oyuncularına 2 Ödül Birden


İftarlık Gazoz Filminin Oyuncularına 2 Ödül Birden

İftarlık Gazoz filminin başrol oyuncuları Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar, 21. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri töreninde yılın en iyileri seçildi.

21. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri töreninde, İftarlık Gazoz filminin başrol oyuncuları Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar, aday gösterildikleri kategorilerde yılın en iyisi seçildi. Gazoz Ustası Cibar Kemal karakteri ile Cem Yılmaz, Komedi Dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu seçilirken, gazozcu çırağı Adem karakteriyle Berat Efe Parlar, Ekrem Bora Umut Vaad Eden Oyuncu ödülünü aldı.

Sadece oyuncuların ödüllendirildiği ülkemizin ilk ve tek ödül töreni olarak da farklı bir yere konumlanan “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri” nde bu yıl sinema seçici kurulu; Erden Kıral (Jüri Başkanı), Zuhal Olcay, Burak Göral, Prof. Dr. Bülent Vardar, Fehmi Yaşar, Mehmet Aslantuğ ve Vecdi Sayar’dan oluştu.

Hayali Bir Kez Daha Gerçek Oldu: Cem Yılmaz

İftarlık Gazoz’un en can alıcı sahnelerinden birinde Sadri Alışık’ın efsanevi filmi “Ah Müjgan Ah”la yan yana gelen Cem Yılmaz şimdi de Sadri Alışık ödüllerinde En İyi Komedi Erkek oyuncu ödülü alarak, hayaline son noktayı koydu. Bir sinema sevdalısı olarak ödül almaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Cem Yılmaz ,yönetmen Yüksel Aksu’ya da teşekkür etti ve “Bir sinema emekçisi olarak o perdeye layık olmaya çalışan birisini bu rolle taçlandıran yönetmenimiz Yüksel Aksu’ya çok teşekkür ederim” dedi.

İlk Başrolle İlk Ödül: Berat Efe Parlar

İftarlık Gazoz filmindeki performansıyla film eleştirmenleri başta olmak üzere izleyicileri kendine hayran bırakan Berat Efe Parlar, ilk başrolüyle ilk ödülünü aldı. Sıcacık gülüşü, kocaman mavi gözleriyle seyircilerin kalbinde taht kuracağı kesinleşen Berat Efe  ödülünü alırken heyecanını gizleyemedi. Ödülünü aldıktan sonra sahnede Turist Ömer selamı da veren genç oyuncuyu konuklar uzun süre alkışladılar.

80 öncesi Türkiye'sinde, sıcak bir usta-çırak ilişkisini merkeze alarak eğlenceli bir Anadolu öyküsü anlatan İftarlık Gazoz’da Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar’la birlikte; Yılmaz Bayraktar, Macit Koper, Ümmü Putgül, Okan Avcı rol alırken, filmin ortak yapımcılığını; Muzaffer Yıldırım/NuLook, Elif Dağdeviren/EDGE CCF ve Yüksel Aksu/TEKE Film üstlendi.


Yayın Tarihi: 02/05/2016