Kurucusu Olduğum AK Parti’ye Bugün Yeniden Dönüyorum


Kurucusu Olduğum AK Parti’ye Bugün Yeniden Dönüyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'daki halk oylamasıyla kabul edilen Anayasa değişikliğiyle ‘Cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir’ kuralının kaldırılmasının ardından, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) tekrar üye oldu.

AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen törene, eşi Emine Erdoğan ile birlikte giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel merkez girişinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve parti genel başkan yardımcıları tarafından karşılandı. Partililerin ve vatandaşların da yoğun katılımıyla gerçekleşen karşılamanın ardından törenin yapılacağı salona geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üyelik formunu imzalayarak AK Parti’ye üye oldu. Tüm bakanların da hazır bulunduğu törende, Başbakan Yıldırım’ın üyelik beyannamesini takdiminin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

979 GÜN SONRA BU HASRET SONA ERİYOR

“27 Ağustos 2014 tarihinde, milletimiz tarafından Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle, Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 979 gün sonra bu hasreti sona erdiğini söyledi ve “Bugün burada, bir kez daha ‘selamünaleyküm’ diyerek, heyetinizin içine tekrar dâhil oluyorum” dedi.

16 Nisan Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasağının kaldırılması imkânını değerlendirerek, partisine tekrar üye olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan ayrılığın sadece resmî bir ayrılık, aradaki mesafenin mevzuat gereği olan bir mesafe olduğunu ifade etti. Gönüllerin hep birlikte olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyoruz ki, gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir. Biz hep, ‘Bu hududu kimler çizmiş gönlüme, dar geliyor gardaşım’ dedik ve işte bugünlere geldik” şeklinde konuştu.

Bundan sonraki çalışmalarında safları daha da sıkılaştırarak yola devam edeceklerini, 21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongreden AK Parti’nin güçlenerek çıkacağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Olağan Kongre sürecini fırsat bilerek bu güçlenmeyi aşağıdan yukarıya doğru ve kararlı bir şekilde sürdürmeliyiz. Kaybedecek zamanımız yok. Yolumuz uzun, vazifemiz ağırdır. Önce mahalli seçimlerin, ardından Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağı 2019 yılına kadar geçecek süreyi çok iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Hakk’a ve halka hizmet yolunda Mevlam bize güç versin, kuvvet versin. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, aileme yeniden katılıyor olmanın, bu çatı altında yeniden sizlerle bir araya gelmenin sevinci, heyecanı, mutluluğu içinde hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Muhabbetiniz, coşkunuz, ahde vefanız için her birinize gönülden teşekkür ediyorum.”

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 01/05/2017