Samsun'a Farklı Bir Bakış, “Güzel Samsun'um Fotoğraf Sergisi”


Samsun'a Farklı Bir Bakış, “Güzel Samsun'um Fotoğraf Sergisi”

           OFSAD, Umut Verdi Sanat Galerisi’nde Samsunlu fotoğraf sanatçılarının Samsun ve ilçelerini konu alan fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık bir yıl önce kurulan “Güzel Samsun’un Fotoğraf Grubu”nun amaçları ve sergi hakkındaki görüşleri şöyle:

          “Facebook üzerinden fotoğraf paylaşımlarının yapıldığı yüzlerce grup vardır. Bu grupların pek çoğunda herhangi bir konu sınırlaması yoktur ve insanlar çektikleri fotoğrafları bu gruplar üzerinden paylaşabilmektedir. Ancak son zamanlarda belirli konularla sınırlandırılmış grupların ortaya çıktığını görmekteyiz. Örneğin; sadece siyah beyaz fotoğrafların ya da sadece geometri ve insan unsurlarının yer aldığı fotoğrafların paylaşıldığı gruplar gibi. Belirli içeriklerin paylaşıldığı bu tarz gruplar, ayrı bir ilgi odağı oluşturmaktadırlar.

            "Güzel Samsun'um Fotoğraf Grubu" olarak bizler de, sadece Samsun fotoğraflarının paylaşıldığı bir facebook grubu kurmaya karar verdik ve 1 Ağustos 2015 tarihinde yayın hayatına başladık.

            Grubumuzun konusu; Samsun ve ilçeleridir. Grubumuzda aslolan fotoğraftır. Fotoğrafın dışında unsurlar taşıyan ve polemiklere yol açabilecek paylaşımlar bu nedenle yayına alınmamaktadır ve hiçbir şeyin fotoğrafın önüne geçmesine izin verilmemektedir.

            Grubumuzu kurarken amaçladığımız;  Samsun'umuzun tanıtımına katkı vermek, Samsun dışındaki Samsunlulara ilimizin ve ilçelerimizin güncel durumunu ve güzelliklerini ulaştırabilmek, hasretlerini bir nebze de olsun giderebilmek, şehrimiz hakkında görsel bir arşiv oluşturmak ve güzelliklerinin fark edilmesini sağlamak, fotoğraf severleri şehrimizi görüntüleme konusunda teşvik etmek ve Samsun'daki fotoğraf severlerin buluştukları bir ortam yaratmaktı.

            Kuruluşumuzdan bu güne geçen süre içerisinde yaptığımız çalışmalar, fotoğraf sever dostlarımızın bizlere verdiği destekler bizleri cesaretlendirdi ve Samsun fotoğraflarından oluşan sergiler açma düşüncemizi bir an önce gerçekleştirme fikrini güçlendirdi.

            Bu düşüncelerle her geçen gün yeni üyelerle büyüyen grubumuzu tanıtmak, sosyal medyada yer alan paylaşımlarımızı gerçek yaşama taşımak amacıyla Ocak 2016’da "Güzel Samsun'um Fotoğraf Sergisi - Samsun'a farklı bir bakış" adıyla ilk fotoğraf sergimizi Samsun'da açtık.

            Açılışı bugün saat:18.00’de yapılacak olan bu fotoğraf sergimiz ile 12-21 Mayıs tarihleri arasında Umut Verdi Sanat Galerisinde Ordu'lu fotoğraf severlerle buluşmak istiyoruz.”


Yayın Tarihi: 10/05/2016

Diğer Resimler

Samsun'a Farklı Bir Bakış, “Güzel Samsun'um Fotoğraf Sergisi”