Yason Kilisesi Müştemilatı Restore Ediliyor


Yason Kilisesi Müştemilatı Restore Ediliyor

Geçmişi modern tekniklerle geleceğe taşıyan Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilin turizmine büyük katkı sunan Yason Burnu’nda kilisenin yanında bulunan ve geçmişte papaz evi olarak kullanılan yapıyı restore ederek turizme kazandırıyor.

Yapılacak çalışmayla 1. derece arkeolojik, 2.derece doğal sit alanı olarak bilinen ve Karadeniz sahil yolu boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımada olma özelliğini barındıran Yason Burnu’nun cazibesi artırılacak.

YASON’DA PAPAZ EVİ RESTORE EDİLİYOR

1869 yılında inşa edilen ve mübadele yıllarında burada yaşayan Rumların göç etmesiyle kaderine terk edilen kilise, 2004 yılında koruma altına alınarak restore edilmiş ve turizme açılmıştı. Yabancı turistler özellikle de Hristiyanlar için görülmesi gereken önemli bir mabet olan Yason Kilisesi’nin yanında bulunan ve papaz evi olarak kullandığı bilinen yapı Büyükşehir ekiplerince restore edilerek turizme kazandırılıyor.

ASLINA UYGUN OLACAK

Çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Yason Kilisesi Müştemilatı ve Çevre Duvarları Restorasyonu yapım işi kapsamında harabe halde bulunan müştemilatın duvarlarını tamamen yıkarak yapının temelini meydana çıkardı. Mevcut temel üzerine aslına uygun yeni duvar örme işlemine devam eden ekipler, yapıyı aslına uygun olarak geleceğe taşıyacak.


Yayın Tarihi: 08/10/2019