“Komşu Köyün Delisi” Gala Yapıyor


“Komşu Köyün Delisi” Gala Yapıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) tarafından sahnelenen “Komşu Köyün Delisi” adlı oyunun 26 Şubat 2016 Cuma akşamı gala programı gerçekleştirilecek.

Üstün Dökmen ’in yazdığı ve seyircilerden büyük ilgi gören ve biletleri günler öncesinden tükenen oyun, her Salı ve Cuma günü saat 20:00’de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Gala hazırlığı yapılan ve 2015-2016 tiyatro sezonu içerisinde Ordu ve ilçelerinde sahnelemesi planlanan komedi tarzındaki “Komşu Köyün Delisi” adlı oyuna yoğun talep gösteriliyor ve oyun,  sanatseverlerden olumlu eleştiriler alıyor.

OYUNUN KONUSU

Delisi olmayan Çavuldur Köyü’nde muhtar seçimleri yaklaşmaktadır. Yıllardır aynı olan Muhtar Halis Ağa, bu seçimde her şeye muhalif olan Tahir’in ve rakibi Tırmıkçı Hüseyin Ağa’nın kendisine yine muhalif olacağını sezer ve nitekim öyledir. Muhtar, bunun üzerine bir icraat yapıp oyları toplamak ister ve tüm köylerin bir delisi olduğunu düşünüp gazeteye köyümüze deli aranıyor diye bir ilan bastırır. Psikoloji bölümünde okuyan Tolga ise bu ilanı görür ve üniversite bitirme tezine mükemmel bir konu olacağını düşünüp başvurur. Böylece Deli Hamdi karakterini oluşturur. Köy halkı ise Deli Hamdi’nin etrafında dönmeye başlar. Gazeteye “Deli Aranıyor” ilanı verdikleri için ve ilana talip olan Deli Hamdi köye geldikten sonra kendi içlerindeki deliyi ortaya çıkarır.

Oyunun Yazarı Üstün Dökmen, Yönetmeni Ufuk Ersoy, Yönetmen Yardımcısı A. Rıfat Çol, Sahne Amiri Murat Güneytepe’dir.

OYUNCULAR:

Ufuk Ersoy, Bülent Reisoğlu, Murat Güneytepe, A. Rıfat Çol, Hikmet Altan, A. Kemal Tandoğan, Bülent Öztürk, Furkan Ordu Öztürk, Kasım Uysal, Cemil Gündüz, Türker Büyük, Nurhayat Doğru, İlayda Alper, Ayşe T. Akkaş, Yeliz Varol, Murat Türkmen, Hüseyin Aydın, Nilsu Namlı, Yeşim Usta, Gamze S. Gündüz, Mürüvvet Aydın

TEKNİK EKİP:

 Murat Çavuş, Cemal Arslan, İmdat Akyıldız, Zafer Bozdağ

MÜZİK:  Hüseyin Aydın


Yayın Tarihi: 22/02/2016