Gündoğdu “Kültür ve Medeniyet Birlikteliğimizi Güçlendiriyoruz”


Gündoğdu “Kültür ve Medeniyet Birlikteliğimizi Güçlendiriyoruz”

Genel Başkanlığını AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun yaptığı Yerli Düşünce Derneği’nin bu sene dördüncüsünü düzenlediği Almatı Türk Filmleri Haftası başladı. Gala gecesinde konuşan Gündoğdu “Köklerimizin bir olduğu Kazakistan ile kültür ve medeniyet birlikteliğimizi sinema ile daha da güçlendiriyoruz.” dedi.

Diriliş Ertuğrul Oyuncuları da Katıldı

Yerli Düşünce Derneği’nin bu yıl Kazakistan şehri Almatı’da dördüncü kez düzenlediği Almatı Türk Filmleri Haftası başladı. Murat Şeker’in yönettiği Görevimiz Tatil filminin gösterildiği gala gecesine  Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Diriliş Ertuğrul Oyuncukları Didem Balçın ve Sezgin Erdemir de katıldı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Sanatın birleştirici gücünü bir kez daha görmüş olduk. Yüzlerce Kazak sinema sever Türk Filmleri haftasını takip ediyor. Bir hafta boyunca gösterilecek Türk Filmlerine büyük ilgi var. Filmleri izleyenler yönetmen ve oyuncularla söyleşi yapma imkânı da buluyor. İki devlet bir millet olduğumuz, ata toprakları Kazakistan ile kültür ve medeniyet birlikteliğimizi sinema ile daha da güçlendiriyoruz.” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 02/11/2018