Başkan Tok: “Çanakkale’yi Görmeden Değerini Anlamak Zor”


Başkan Tok: “Çanakkale’yi Görmeden Değerini Anlamak Zor”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından gerçekleştirilen Çanakkale Şehitlikleri ziyaretleri İlkadımlıları etkilemeye devam ediyor.

Başkan Tok, “Bu emsalsiz Çanakkale zaferimizi hafızalarımızda, gönlümüzde daima canlı tutmak bizler için kutsal bir görev ve bir borç olduğu kadar geleceğimiz için de bir iftihar ve ilham kaynağı olmuştur.” dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından gerçekleştirilen Çanakkale Şehitlikleri ziyaretleri devam ederken, her bir karış toprağında onlarca ayrı kahramanlık hikâyesini saklayan topraklar İlkadımlıları etkilemeye devam ediyor. Özellikle Seyit Onbaşı’nın hikâyesini hayranlık ve minnetle dinleyen İlkadımlılar, şehitlikleri görme imkânı buldukları için son derece mutlu olduklarını belirtirken gururu ve hüznü bir arada yaşıyor.

TARİHİN SEYRİNİ 1 MERMİYLE DEĞİŞTİREN KAHRAMAN

1909 yılında Osmanlı Ordusu'na katılarak Balkan Savaşı'nda yer alan ve 215 kilogram ağırlığındaki top mermilerini “Önce Allah’ın sonra arkadaşım Ali’nin yardımıyla kaldırdım” diyen Seyit Onbaşı’nın hikayesini rehberlerden olay yerinde dinleyen İlkadımlılar göz yaşlarını tutamadıklarını belirtirken bu imkanı sağlayan Başkan Erdoğan Tok’a teşekkür ettiler.

ÇANAKKALE’NİN GERÇEK DESTANLARI NESİLDEN NESİLE AKTARILIYOR

İman ve vatan sevgisi ile kazanılan bir savaşın ardından gün yüzüne çıkmış onlarca kahramanlık hikâyesi 103 yıl sonra bile bir millete ışık tutmaya devam ediyor. Çanakkale’de yaşanmış gerçek hikâyelerin yerinde öğrenilmesinin büyük bir önem taşıdığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Türk’ün şanlı eseri, kahramanlık anıtıdır Çanakkale Zaferi. Vatandaşlarımızın bu zaferin gerçek hikayelerini yerinde görmelerini ve yaşananları rehberlerden dinleme imkanını bulmalarını sağlamak büyük bir öneme sahip. Bu toprakların Seyit Onbaşılarla kazanıldığını biliyoruz ve unutmamak, unutturmamak için nesillerce anlatmalıyız. Böyle manevi ve gurur verici bir etkinliği gerçekleştirebilme şansı bulmaktan dolayı onur, gurur ve mutluluk duyuyorum. ” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 08/10/2018