Gedikkaya Turizme Kazandırılıyor


Gedikkaya Turizme Kazandırılıyor

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun talimatıyla hazırlanan Gedikkaya Projesi düzenlenen törenle başladı.  Başkan Aksu; “Giresun’un güzelliği karşısında ağzının açık kaldığı söylencelere konu olan Gedikkaya’ya çıkıp, güzel Giresun’a beraber bakacağız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimizi ve belediyede görev yapıp ebediyete intikal edenler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Kerim Aksu, “ Hem Giresun’un turizmine hem de yerel yaşamına, sosyal yaşamına katkı sağlasın diye böyle bir projeye başladık. Hepimize, şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gedikkaya yüzyıllardır böyle duran ama Giresun’daki yaşayan insanların yüzde birinin dahi çıkmadığı, kimsenin aslında tanımadığı sadece uzaktan baktığı bir tepe alan. Başka şehirler ve başka ülkelere baktığımızda bu tür alanların çok daha değerli çok daha turizme katkı sağladığını görüyoruz. Biz de bunu değerini hayata geçirmek için Tüm proje ekibimle, çalışan arkadaşlarımla, meclis üyelerimle tartışarak bu işin sonuna geldik. Bugün temelini atıyoruz. En kısa sürede burayı bitireceğiz ve gerçekten Gedikkaya’yı turizme kazandırmış olacağız. Buradaki yapılacak işlem yaklaşık 550 metre civarında bir yoldur ve trafiğe açık olmayacaktır. Elektrikli araçlarla çıkış sağlanabilecek. Yaşlılarımıza, hastalarımıza, yürüme zorluğu çeken insanlarımız için de elektrikli araçlarla ulaşım yapılacaktır. İlk aşamada tepeye ulaşacağız. 4 parseli geçince dolgu yapacağız ve burası tamamen bir yol olacak. Yapıldığında da betondan uzak o yapıyı bozmadan devam edeceğiz. İkinci aşamada ise tepeye iki tane kafeterya düşünüyoruz. Onun dışında seyir terasları yapılacak ve burada da insanlarımız bol bol Giresun’u seyretme imkanı bulacaklar. Yaklaşık maliyeti 5 milyon civarında olacak. Bu sene bizim proje yılımız olacak. Yeni Pazar alanının temellerini bu sene atacağız. Sokakbaşı Kültür Merkezi’nin temeli de bu sene atacağız. Bu sene yaklaşık rutin çalışmamız asfaltlama kanalizasyon park ve bahçe dışındaki yapacağımız yatırım yaklaşık 35 milyon Lira. Bunlar bizim seçim döneminde söylediğimiz projelerimiz. Şimdiden tüm Giresun halkına hayırlı olsun.”

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gedikkaya Projesinin 5 milyon liraya mal olmasını tahmin ettiklerini, bu yıl başlamayı planladıkları diğer iki proje ile toplam 35 milyon lira yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

Gedikkaya Projesi temel atma törenine Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Merkez Mahalle Muhtarları, önceki dönem belediye başkanları, önceki dönem milletvekilleri, il başkanları, Belediye Birim Müdürleri, Gedikkaya Mahallesi sakinleri, basın mensupları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Yayın Tarihi: 12/01/2017