Ordu'da 4 Mevsim Ordu Fotoğraf Sergisi Açıldı


Ordu'da 4 Mevsim Ordu Fotoğraf Sergisi Açıldı

4 Mevsim Ordu Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen, birbirinden güzel Ordu fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Fotoğraf sergisinin açılışının yapılması ve yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde bir tören düzenlendi. Törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Baro Başkanı Av. İlhan Kurt, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, Kurum Amirleri, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

77 FOTOĞRAF SERGİLENİYOR

Sergi açılışında ev sahibi olarak bir konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz; “İlimizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz 4 Mevsim Ordu Fotoğraf Yarışması kapsamında yaklaşık bir yıl içerisinde çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açılışında bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgemizin en büyük sanat galerisi olan bu alanda yarışma jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen 77 fotoğrafın yer aldığı sergi, bir ay süreyle Orduluların ziyaretine açık olacak” dedi.

HİZMET BİNAMIZ VE SANAT GALERİMİZ HERKESE AÇIK

Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nı vatandaşların rahatlıkla girip çıkabildiği bir mekana dönüştürdüklerini belirterek sanat galerisinin ilk sergisi olan hilye-i şerif sergisini hafta sonları dahil olmak üzere 4 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

SIRADA YENİ SERGİLER VAR

Ordu’nun bir kültür sanat şehri ve sanatsal anlamda her zaman ön planda olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, fotoğraf sergisinden sonra Şehitler Haftası Sergisi, Ordulu sanatçıların eserlerinin yer alacağı karma sergi, Çanakkale Savaşları Sergisi, Ara Güler Fotoğraf Sergisi ve Ormek El Sanatları Sergisi başta olmak üzere birçok serginin sanat galerisinde Ordulu sanatseverlerle buluşacağı müjdesini verdi.

ORDU’NUN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ

Son derece güzel bir mekanda birbirinden seçkin fotoğrafların sergilenmesinin Ordu için çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Her platformda Ordu’yu ve güzelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Arap medyasından çok önemli isimleri Ordu’da ağırladık. Ulusal ve görsel medyanın neredeyse tamamını Ordu’ya getirdik. Ulusal kanallarda veya gazetelerde Ordu sürekli gündeme geliyor. Sergide yer alan fotoğrafların benzeri buralarda yayınlanıyor. Allah, Musavvir sıfatıyla her şeyi güzel yaratmış ve Ordu da birçok güzelliklere sahip bir ilimiz. Bu doğal güzelliklerin fotoğraflarının çekilip değişik mecralarda yayınlanması neticesinde Ordu’ya milyonlarca turist gelecek” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken, sergide yer alan fotoğraflar gezildi.

SERGİ BİR AY BOYUNCA ZİYARET EDİLEBİLECEK

Ordu’nun sosyal yaşamına ve doğal güzelliklerine ait birbirinden güzel 77 fotoğrafın yer aldığı 4 Mevsim Ordu Fotoğraf Sergisi bir ay boyunca ziyarete açık olacak.


Yayın Tarihi: 16/02/2016