Giresun Birinci Kitap Günleri Başladı


Giresun Birinci Kitap Günleri Başladı

Giresun Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl birincisi düzenlenen Giresun Kitap Günleri başladı.

Açılışa Belediye Başkanı Kerim Aksu, ünlü şair Ataol Behramoğlu ve kitapseverler katıldı. Başkan Kerim Aksu, bir kitap fazla okumanın yaşama yeni bir kıvılcım olacağını söylerken, Ataol Behramoğlu ise bu ülkede yaşayanların öncelikle Atatürk’e layık olmaları gerektiğini ifade etti.

Giresun Atatürk Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde ilk konuşmayı yapan ünlü şair Ataol Behramoğlu, bu ülkenin her köşesinde ayrı bir ezgi, ayrı bir kültür, ayrı bir güzellik olduğunu belirterek; “Sorun nedir dersek, ekonomi. Bu ülkenin her yerinde sorun.  Bir de yaşam kültürü var.  Orada büyük sorun var. Türkiye, dünyanın en güzel ülkelerinden biri. Ancak katı bir yönetim var başımızda. Diyorlar ki, her canlı ölümü tadacak. Neden her canlı yaşamayı önce tatmasın. Bir çocuğa her canlı ölümü tadacak mı dememiz lazım.  O çocuğa yaşamayı öğretmeliyiz. Yaşam kültürünü göstermeliyiz.  Siz saraylarda yaşayın,  badem unu tüketin.  Atatürk’ten bahsetmek istiyorum.  Yemek yerken, salıncağa binerken, zeybek oynarken fotoğrafları var.  Yaşama dair fotoğrafları var. Bu ülkede yaşayanların Atatürk’e layık olması gerekir. Giresun’da olmaktan, çağdaş bir kent ve siz dostlarla olmaktan büyük mutluluk duydum. Bizleri sizlerle buluşturan Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun’un modern, çağdaş bir kent kimliğinin bulunduğuna vurgu yaparak şu görüşlerini paylaştı; “Giresun sosyal aktiviteleri ile kültür ve sanat adına söz sahibi olan bir şehir. Bana göre bu ülkenin en güzel şehri. Bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz Giresun Kitap Günleri okumaya bir davettir. Bir kitap daha fazla okunmasına vesile olup, yaşam adına bir kıvılcım çakmak istiyoruz. Bugün Çorum’da şeker fabrikalarının satışına karşı çıkan vatanseverlerin katıldığı bir miting var. Hiçbir kanal yayınlamıyor. Onlar gerçek vatanseverler, çakma değil. Kanallar başka âlemdeler. Bunun için daha fazla okumalıyız. Bugün aramızda çok değerli şairimiz Ataol Behramoğlu var. Konuşmasından ve bizlerle olmasından dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum. Kitapları ve yazarları bizlerle buluşturan, arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Kerim Aksu, kitap günlerinin onur konuğu Ataol Behramoğlu’na günün anısına           “Fındık Başımın Tacı Heykeli” hediye etti.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, eşi Müge Aksu ile beraber stantları gezdi.  Şair Ataol Behramoğlu, Başkan ve eşine, “Yarım Yüzyıldan Şiirler” isimli kitabını imzalayıp hediye etti.

Ünlü şair Ataol Behramoğlu Giresun Belediyesi İmar Müdürlüğü Konferans Salonunda okurları ile bir araya gelip söyleşi yaptı.

50 yayınevi ve birçok ünlü yazarın katılacağı Giresun Kitap Günleri 15 Nisan tarihinde sona erecek.


Yayın Tarihi: 06/04/2018