Kudüs, Müslümanların Kırmızı Çizgisidir


Kudüs, Müslümanların Kırmızı Çizgisidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada; ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı almaya hazırlandığı haberlerine ilişkin olarak, “Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri, zulümler, baskılar sürerken, İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması, sadece uluslararası hukukun ihlali değil, aynı zamanda insanlık vicdanına da vurulmuş ağır bir darbedir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

“ABD’NİN KUDÜS KARARI, ULUSLARARASI HUKUKUN İHLALİDİR”

Konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı almaya hazırlandığı yönündeki haberlere değinen ve bu haberleri üzüntüyle karşıladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’a hitaben, “Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri, zulümler, baskılar sürerken İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması, sadece uluslararası hukukun ihlali değil, aynı zamanda insanlık vicdanına da vurulmuş ağır bir darbedir” ifadelerini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını, bu yönde bir adım atıldığında 5-10 gün içinde İİT liderler zirvesini İstanbul’da toplayacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece bununla da kalmayacağız, bu liderler zirvesiyle beraber de çok daha önemli etkinliklerle tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz. Zira sıradan bir olay değil bu olay. Amerika bütün işleri bitirdi de şimdi bu mu kaldı? DEAŞ’la da işi bitirdi, bu mu kaldı? Şu anda Netanyahu İsrail’de kendi içinde iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Biz kesinlikle son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaldı ki bu bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail’le koparmaya kadar da gidebilir. Amerika’yı, bölgedeki sorunları daha derinleştirecek böyle bir adım atmaması konusunda buradan bir kez daha ikaz ediyoruz; böyle bir şey olamaz, böyle bir adım atamazsınız. Zira artık dünya bir bütündür, bu bütünün içerisinde sizler ‘ben istediğim gibi hareket ederim’ noktasında hareket ettiğiniz takdirde bu bölgede meydana gelecek sıkıntıları göz ardı edemezsiniz” uyarısında bulundu.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 05/12/2017