Komşu İftarları "Kardeşlik Sofrasına" Dönüştü


Komşu İftarları "Kardeşlik Sofrasına" Dönüştü

İlkadım Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla maneviyatına uygun bir şekilde organize edilen komşu iftarları, gönül sohbetleri ve Kur'an ziyafeti programları vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Her akşam farklı bir mahallede kurulan komşu iftarları ve farklı camiilerde organize edilen gönül sohbetleri ve Kur'an ziyafeti programları ile vatandaşlar  Ramazan ayını manevi ikliminde yaşıyor.

GÖNÜL SOHBETLERİ VE KUR’AN ZİYAFETİ

Her akşam farklı bir camiide ramazan ayının maneviyatına uygun olarak Gönül Sohbetleri ve Kur’an Ziyafetleri kapsamında Yaşardoğu Hacı Hatun Camiide  Türkiye Ezan Okuma Birincisi Mustafa Özyılmaz ve İstanbul Eyüp Sultan Camii Müezzin Kayyımı Türkiye Birincisi Hasan Tok,  kıraatiyle eşsiz bir Kur’an Ziyafeti verdi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından teravih namazı sonrası vatandaşlara lokma dağıtıldı.

KARDEŞ İFTARLARI

Komşu iftarlarının kardeşlik sofrasına dönüştüğünü ifade eden Tok, 7’den 70’e herkesin aynı iftar sofrasında bir araya geldiği, mahalle sakinlerinin kaynaşmaya vesile olduğu komşu iftarlarının aynı ekmeği bölüşen insanların birbirleri arasındaki kardeşliğini, birlik ve beraberliğini kuvvetlendirdiğini söyledi.

HER KUŞAKTAN İNSAN BİR ARADA

Teravih namazı çıkışında vatandaşlar sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Her fırsatta halkın arasında olmayı fırsat bildiğini kaydetti.  Belediye olarak her yıl düzeni olarak organize ettikleri komşu iftarlarının örnek olduğunu ifade eden Başkan Tok, " Kardeşliği dayanışmayı ve birliği amaçladığımız iftarlarımızda halkımıza hem hal, dertlerine ortak, sofralarına misafir olmak için bir araya geliyoruz. Her kuşaktan insanın aynı ortamda bulunduğu iftarlarımızda toplumsal yapının temel taşı olan aileyi oluşturuyoruz. İlkadım halkıyla her akşam kucaklaşarak ailemizi genişletiyoruz. " diye konuştu.


Yayın Tarihi: 11/06/2016