Koltukaltı Islaklığına Son ! Çare Botoks


Koltukaltı Islaklığına Son ! Çare Botoks

VM Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Uzm.Dr.Yüksel Oltulu,kişilere günlük hayatta büyük bir sorun yaratan terlemeye çözüm olan botoksla ilgili, “Aşırı terleme hatta bazen normal terleme bile kişileri rahatsız edebilmektedir. Bu yüzden terleme tedavisine talep özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça fazla olmaktadır. Terleme tedavisi bir çok farklı şekilde yapılabilmektedir. Bunlar arasında terlemeye neden olan sinir ganglionların alınması, yine yüzeyel bir lazer liposuction ile bu bölgedeki ter bezlerinin harab edilmesi ve medikal olarak botoksla terleme tedavisi sayılabilir. Stres, emetikler, insülinler gibi uyaran ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezi hastalıkları, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, bazı kanserlerin tedavisinde kullanılan ilaçlar ve hormonlar aşırı ve fazla terlemenin başlıca nedenleri arasında bulunmaktadır. Ancak bir hastalıkdan bağımsız olarak yapısal nedenlerle de çok fazla terleme gözükebilir.

Botoks günümüzde estetik ve kozmetik amaçlı kullanılmaktadır. Bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılabilmektedir. Botoksun estetik haricinde diğer bir kullanım alanı ise aşırı terleme ve buna bağlı meydana gelen rahatsızlıkların giderilmesidir. Koltuk altı, el ve ayaklarda oluşabilen ve tıp dilinde "hiperhidrozis" olarak adlandırılan terleme hastalığına karşı botoks kullanımı son derece fazla olmaktadır. Botoks özellikle koltuk altı terlemesi için son derece yoğun kullanılmaktadır” açıklamasını yaptı.

Botoks Terleme Tedavisinde Nasıl Etki Eder

Uzm.DR.Oltulu botoksun terlemeye etkisi için,”Terleme tedavisinde botoks uygulaması oldukça kolay ve pratik bir seçenektir. Terlemenin yoğun olduğu bölge önce işaretlenir ve deri altına belirlenmiş dozlarda enjekte edilen botoks, ter bezlerine ulaşan sinirleri etkileyerek onların ter salgılamasını ve kasılmasını engeller. Botoksla terleme tedavisi yaklaşık 6-8 ay kadar süren geçici bir tedavidir.Botoksla terleme tedavisi uygulamasından sonraki 3 günde etki başlar ve uygulama sonrası 2 haftada en etkin hale gelir. Botoksun etkisi genellikle 6 ile 8 ay sürer, etki geçmeye başladığında eğer hasta talep ederse ikinci uygulama yapılır.Özellikle koltuk altı terleme uygulaması son derece basit olarak yapılmaktadır. El ve ayak ise hassas yerler olduğu için botoks iğnesi ağrı yaratabilmektedir. Bu yüzden kişisel tercih olarak el ve ayak terlemesi tedavisinde blok lokal anestezi uygulaması ile herhangi bir ağrı oluşturmadan uygulama yapabiliyorum.Kişiye bağlı olarak ter bezlerinden aşırı ter salgılanmasını belli bir dönem için durdurmak ve böylece özellikle yaz aylarında gerek koltuk altı gerek avuç içi gerekse ayak tabanı terlemesi giderilebilmektedir “ dedi.

Kalıcı Koltukaltı Terleme Tedavisi

Kalıcı Terleme Tedavisi için konuşan Dr.Oltulu, “Koltuk altı terlemesi için kullanılan yeni nesil bir teknolojidir. Koltukaltı ter bezleri kalıcı bir şekilde yok edilir. Uygulamada koltukaltı lokal anestezi ile uyuşturulur ve cihazın incecik probu koltuk altı bölgesinde radyofrekans enerjisini aktarır. Bu sayede oluşan ısı termal kamera ve cihaz uçlarıyla ikili bir sistemle ölçülür. Bu kontrol sistemiyle tam olarak istenilen sıcaklığa erişilmiş olur.Uygulama yaklaşık 1 saat sürmektedir. Sonrasında hafif bir şişlik oluşacaktır. Koltukaltı terleme tedavisi sonucu hemen başlar ve hayat boyu kalıcıdır. Uygulama bitiminde iyot nişasta testi yapılarak hali hazırda terleme olan ya da kalan yerler belirlenebilir ve hemen kalan alanlara da uygulama yapılır. Böylelikle tam bir etki kalıcı olarak sağlanmış olur. Normal ve normal üstü terlemesi olanlarda tama yakın bir sonuç alınırken, hiperhidrozis hastalığı derecesinde terlemesi olanlarda %70-80 oranında terleme kalıcı olarak ortadan kalkmış olur. Kalıcı terleme tedavisi sadece koltukaltı bölgesine uygulanabilir, el ve ayaklara uygulanamaz” dedi.

Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekansla Terleme Tedavisi

Uzm.Dr.Yüksel Oltulu, altın iğne fraksiyonel radyofrekansla terleme tedavisi için,”Terleme tedavisi için yapılan bir diğer uygulamada Infini fraksiyonel altın iğne radyofrekans tedavisidir. Bu tedavide ameliyatsız olarak çok ince altın iğnelerle cilt altı dokulara radyo frekans enerjisi verilerek, ter bezlerinin kalıcı olarak hasarı amaçlanır. Hasarlanan ter bezleri gerekli teri salgılayamaz ve terleme önlenmiş olur.Bu uygulama 3-4 hafta aralıklarla 3 seans yapılmaktadır. Uygulama ağrısız bir uygulamadır, emla krem sürülerek koltuk altı uyuşturularak yapılmaktadır. Sonrasında sadece 1 gün kızarıklık yaratır. Deriye bir zarar vermez. Bu sayede hasta günlük yaşamına kolaylıkla devam eder.Terlemeniz her seans sonrası azalacak ve minimum düzeye inecektir. Uygulamada kalıcı ve uzun süreli bir sonuç elde edilmektedir. Bu uygulama sadece koltuk altı terlemesi için yapılmaktadır, el ve ayak terlemesine uygulanmamaktadır “ diye konuştu.


Yayın Tarihi: 01/04/2017