Kitap ve Oyuncak Kumbarası Renklendi


Kitap ve Oyuncak Kumbarası Renklendi

Giresun Belediyesi tarafından projelendirilip 4 yıl önce hizmet vermeye başlayan “Kitap ve Oyuncak Kumbarası, yeşil beyaz renklere büründü.

24 Ekim 2012 tarihinde Atatürk Meydanı Belediye binası önüne konulan Kitap ve Oyuncak Kumbarası ilgi odağı olması sürdürürken, birçok il tarafından da örnek alındı.

Giresun Belediyesi’nin patentli projesi olan Kitap ve Oyuncak Kumbarası birçok il ve ilçelerde bulunan okullar, kaymakamlıklar, belediyeler ve özel işletmeler tarafından kullanılmaya başlandı.  Kitap ve Oyuncak Kumbarası, 25 Ekim 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenen “Buluşlar Fuarı’na” katılarak, fuarın en gözde projeleri arasında yerini aldı.

Dayanışma ve paylaşmanın güzel bir örneği olan Kitap ve Oyuncak Kumbarası vatandaşlar ve öğrenciler tarafından adeta sahiplenildi.  Şehir merkezi ve ilçelerden birçok okul ve kreşler grup halinde kumbarayı ziyaret ederek, yanlarında getirdikleri kitap ve oyuncakları kumbaraya attılar.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kitap ve Oyuncak Kumbarasında toplanan kitap ve oyuncaklar, ihtiyaç sahibi okullara, ülkemizin en ücra köşelerindeki yerleşim alanlarına gönderildi.

Giresun’un simgeleri arasında yerini alan Kitap ve Oyuncak Kumbarası gri rengini terk edip, yeşil beyaz renklerle donatıldı.

 


Yayın Tarihi: 20/06/2016