Kavak Menemeni Şenlikle Tanıtıldı


Kavak Menemeni Şenlikle Tanıtıldı

Geleneksel Çakallı Menemen Şenliği büyük bir coşku ile yapıldı. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ”Yöresel yemeğimizi dünyaya tanıtacağız” dedi

Kendine has damak tadı ile ünlenen ilçenin yöresel yemeği menemeni daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu alanda ilçeyi öne çıkarmak amacıyla Kavak Belediyesi’nin katkılarıyla Çakallı Mahalle Derneğince bu yıl 4.’sü düzenlenen Menemen Şenliği büyük coşku ile yapıldı. Yapılan etkinliğe Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, siyasi partilerin İl Başkan ve Temsilcileri, Milletvekilleri ve kalabalık ve vatandaş topluluğu katıldı.   

Her gün yüzlerce aracın geçiş yaptığı ve binlerce insanın dinlenmek amacıyla mola verdiği Samsun–Ankara Karayolu üzerinde bulunan Çakallı Mahallesinde düzenlenen Geleneksel Menemen Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yerel sanatçılar verdikleri konserle katılımcılara güzel anlar yaşattılar. Şenlik boyunca uzak ve yakından gelen misafirlere yaklaşık dört saat boyunca özel kaplarda hazırlanan sıcak menemen ikramı yapıldı.

KARDEŞLİK DUYGULARI PEKİŞİYOR

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, bölgenin yöresel yemeğinin tanıtımı amacıyla yapılan şenliğe katkı sunanlara teşekkür ettiği açılmış konuşmasında festival ve şenliklerin insanlar arasında dayanışma bağlarını güçlendiren, ortak değerleri pekiştiren etkinlikler olduğunu söyledi. Bölgesel kalkınmada önemli bir yere sahip olan şenlik ve festivallerin ekonomik kalkınmanın da önemli bir aracı olduğunu belirten Başkan Sarıcaoğlu, ilçenin yöresel yemeği menemenin Kavak ekonomisine katkısının her geçen gün arttığını ifade ederek şunları söyledi:

KAVAK İÇİN MARKA OLDU

 “Yöresel yemeğimiz menemenin tanıtımı için bu yıl 4.’sü düzenlenen bir şenlikte bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çakallı Mahalle Derneğimize, YEG ve KA-DEF’e çok teşekkür ediyoruz. Önceki ay yaptığımız Yaşar Doğu Güreş Festivali ve Yaz Şenliklerimiz gibi bu şenliğimizde halkımızdan büyük ilgi gördü. Bölge esnafımızın emek ve sevgileri katarak yaptıkları menemenlerimizi gün boyunca uzak ve yakından gelen misafirlerimize ikram ettik. Çakallı Menemeni artık tüm ülkemizde bilinen bir marka olmuştur. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı programlarla menemenimizin yurt dışında da tanıtımını sağlayacağız. ”Açılışta konuşan KA-DEF Başkanı Bayram Erişgin ise bölgenin yöresel yemeğinin tanıtımı amacıyla yapılan şenliğe katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “KA-DEF olarak ilçemiz Kavak’ın tanıtımı ve gelişmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kavak için yapılan tüm çalışmaların içinde ve destekçisi olacağız. Şenliğimiz bundan sonraki yıllarda da daha kapsamlı yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. 


Yayın Tarihi: 28/08/2023 - 13:39