Karda Kalan Ambulansı Belediye Ekipleri Hastaya Ulaştırdı


Karda Kalan Ambulansı Belediye Ekipleri Hastaya Ulaştırdı

Samsun'da rahatsızlanan hastaya yardım için giden ambulans yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalınca, Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol açarak hastanın zamanında hastaneye ulaştırılmasını sağladı.

Tüm yurtta olduğu gibi Samsun’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile mücadelede Samsun Büyükşehir Belediyesi yoğun bir çalışma sergiliyor. Özellikle yağışların hayatı olumsuz etkilediği kırsal bölgelerde 300 iş makinesi ve 400 kişiden oluşan karla mücadele ekibi çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Kar timleri 24 saat zorlu hava koşullarında görev yaparak vatandaşın imdadına yetişiyor.

BÜYÜKŞEHİR ADETA ZAMANLA YARIŞTI

O mücadelelerden ikisi de Alaçam ve Terme ilçelerinde yaşandı. Her iki ilçemizin kırsal mahallelerinde rahatsızlanan hastalara ulaşmak için yola çıkan sağlık ekipleri, yoğun kar nedeniyle kapanan yollarda ilerleyemedi. Sağlık ekipleri, yolun kapanmasının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinden yardım istedi. Hızla olay yerine hareket eden karla mücadele araçları yolları açarak, 112 Acil Ambulanslarına en kısa zamanda ulaştı. Tekrar yola koyulan ambulanslar, kısa sürede hastalara ulaşarak ilk müdaheleleri yaptılar. Köylerinden alınan hastalar yine Büyükşehir ekiplerinin eşliğinde hastaneye zamanında ulaştırıldılar.

DEV KAR EKİBİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

Etkili bir şekilde karla mücadelenin sürdüğünü belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Özellikle hastalarımızın hastanelere zamanında ulaştırılması konusunda çok hassas davranıyoruz. SASKİ ile birlikte 300’e yakın makine parkımız ve 400 kişilik ekibimiz, 17 ilçemizin bütün ana gurup yollarında çetin kış şartlarıyla mücadele ediyor. Şu ana kadar yetişemediğimiz, başarılı olamadığımız bir karla mücadele çalışmasına, olumsuzluğa tanık olmadık. Ekiplerimiz 7/24 görevlerinin başında. Böyle hassas zamanlarda bir kez daha hatırlatmak istiyorum, vatandaşlarımız lütfen asılsız ihbarlarda bulunup ekiplerimizi oyalamasın. Önceliğimiz hastalar ve acil durumda olanlar. Yollarını açtırmak için asılsız ihbarlarda bulunanlar belki de bir vatandaşımızın hayatıyla oynadığını unutmasın. Bu konuda herkesten duyarlı olmasını rica ediyorum." dedi. 


Yayın Tarihi: 29/01/2017