Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tamamlanıyor


Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tamamlanıyor

Samsun Valisi Osman Kaymak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Havza Belediyesi'nin imzaladığı protokol çerçevesinde inşaatı devam eden Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Osman Kaymak, Havza Belediye Başka Av. Murat İkiz ile birlikte, termal sağlık hizmeti vermek amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Havza Belediyesi'nin imzaladığı protokol çerçevesinde inşaatı devam eden Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunarak, yetililerden bilgiler aldı.

Havza Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ilçeye kazandırılması için Havza Belediyesine ait Lokman Hekim Kaplıca İşletmesinin yerinin ücretsiz olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesine tahsis edilerek, Havza Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi 2013 yılında ihaleye çıkarak, 2014 tarihinde inşaatın yapımına başlanmasıyla tamamlanma noktasına geldi.

Karadeniz'de tek, Türkiye'de üçüncü olacak tedavi merkezi en son teknolojik donanımla hizmet verecek kapasitededir. 7 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip ve 6 katlı olan Havza Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde, 63 oda, 100 yataklı ayaktan ve yatarak kadın-erkek hastaların tedavi amaçlı havuza alındığı termal havuzlar, fizik tedavi ve kür merkezi, spor ve egzersiz odaları, doktor odaları, lokanta, toplantı odaları ve otopark yer alacak.

Bölge halkının bir an önce açılmasını beklediği otel, Havza kaplıcalarını hamam kültüründen çıkartıp, sağlık ve tedavi merkezi haline getirecek Rehabilitasyon Merkezi olma özelliğini taşıyor.


Yayın Tarihi: 25/07/2018